Marvel senaristi stüdyonun yaratıcı ekibinin nasıl çalıştığını anlattı

Falcon and Winter Soldier dizisinin senaristi Derek Kolstad, Marvel'da işlerin nasıl yürüdüğünü anlattı

Avengers: Endgame'de Chris Evans'ın Kaptan Amerika rolünü tamamladığının görülmesinin ardından Marvel başkanı Kevin Feige kısa süre önce oyuncunun evrene dönmeyeceğini belirtmişti (AP)

The Falcon and The Winter Soldier dizisinin yapım ekibinin parçası olan senarist Derek Kolstad, Marvel Sinematik Evreni'ni yöneten "Meclis"in bazı sırlarını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kolstad, verdiği yeni röportajda Marvel'ın yeni dizisinin senaryo metinlerini nasıl düzenlediğine dair bilgiler verdi. Screen Rant'in haberine göre senarist metinleri Marvel Stüdyoları'nın başkanı Kevin Feige'e sunduğunu ve bazen bu deneyimin fazlasıyla korkutucu olabildiğini söyledi. Kolstad, yazdığı metinlere dair 15 sayfalık geri dönüşler alabildiğinden bahsetti.

Marvel senaristi metinleri yalnızca Feige'in incelemediğini 12 ila 15 kişilik bir Meclis'in değerlendirdiğini şu ifadelerle anlattı:

O notlarda tekrarlayan ya da çelişkili hiçbir şey yoktu. Eğer çelişkili olsaydı, 'Tamam bunlar çelişkili notlar' denebilirdi. Ve ben de 'Ah, teşekkürler Tanrım' derdim. Sanırım Marvel'ın başındaki isimlere Meclis (The Parliament) diyorlar. 15 kişi kadarlar, günün başında ve sonunda buluşuyorlar. Bunlar onların notlarıydı. Genellikle, sonunda bir taslak alabilmekten mutluluk duyarsınız. 'Hey çok iyi iş çıkardın, metin prodüksiyona gidecek, pek çok kısmı değişecek' derler ve siz de 'İyi şanslar adamım' dersiniz.

Daha önce Marvel Meclisi'nden hiç söz edilmemişti. Disney, 2015'te Marvel Stüdyoları'nı kurumsal bir yapılanmaya zorlamış, geniş Marvel Entertainment grubunu daraltarak Kevin Feige'i sorumlu yapmıştı. 

Kolstad'ın açıklamaları Marvel'ın çok daha verimli bir çalışma ortamı oluşturduğuna işaret ediyor. Marvel son dönemde ortaya koyduğu işlerle pek çok kişinin beğenisini kazanmayı başarmış ve her ne kadar geçtiğimiz günlerde geçilse de, Avengers: Endgame 2019'da sinema tarihinin en çok hasılat elde eden filmi unvanını kazanmıştı. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU