Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biden'ın kullandığı ifadeler kendisine yakışmadı, Putin şık bir cevap vererek gerekeni yaptı

Biden'ın Putin hakkındaki sözleriyle ilgili yorumda bulunan Erdoğan, "Rusya gibi bir devlet başkanına böyle bir ifadeyi kullanması kabul edilebilir bir ifade değildir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için kullandığı "katil" ifadesiyle ilgili gelen bir soruya cevap veren Erdoğan, "Doğrusu Sayın Biden'ın Putin'le ilgili ifadeleri bir devlet başkanına yakışmayan bir ifadedir" dedi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

Bir devlet başkanının, Rusya gibi bir devlet başkanına böyle bir ifadeyi kullanması kabul edilebilir bir ifade değildir. Bana göre de Putin çok çok akıllıca, çok şık bir cevap vermek suretiyle gerekeni yapmıştır.

AB yetkilileri ile görüşme

Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile yapacağı görüşmeye ilişkin de bilgiler verdi.

"Bildiğiniz gibi AB'nin dedikodusu çok yapılan yaptırımlarla ilgili askıya alması gibi gelişmeler var" diyen Erdoğan, "Başta Doğu Akdeniz olmak üzere bir NATO ülkesi olan Türkiye'nin AB ile ilgili olarak gerek gümrük birliği, vize konusu, bunları karşılıklı olarak değerlendirme şansını bulacağız" ifadelerini kullandı.

Suriye'den atılan roketler

Dün akşam Suriye’den atılan 2 roket Kilis'e düşmesiyle ilgili de konuşan Erdoğan, "Daha önce bir yanlış daha yapıldı, bu rejim tarafından yapılan uygulamalar. Gerekli cevabı verdik, Kilis'e yapılan saldırı kabul edilebilir bir saldırı değil. Bu cevabını yine misliyle vereceğiz" diye konuştu.

Kongre süreci

Erdoğan, partisinin 24 Mart'ta gerçekleşecek büyük kongresi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

AK Parti Kongresi: Kongre noktasında ön hazırlıklarımızı yaptık. Sloganlarımızdan konuşmaya kadar hepsi en ideal şekilde hazırlanıyor. Çarşamba günü yapacağım konuşma da 2023'ün manifestosu olacaktır. İnsan haklarıyla ilgili yaptığımız reform, ekonomi paketiyle ilgili bunları kapsayan çok daha geniş bir konuşmayı planlamış durumdayım. Çarşamba günü bu konuşmamızı ifade ederek, AK Parti olarak, MHP ile bir Cumhur İttifakı olarak 2023'e doğru çıktığımız bu yolda bu dayanışmamızın gereği neler olacaktır, bunları ifade edeceğiz. Çok farklı bir dönemde kongreleri gerçekleştiriyoruz. Koronavirüs sürecinde yapıyoruz. MHP yaptı, biz yapacağız. 2023'e Cumhur İttifakı olarak çok güçlü şekilde hazırlanıyoruz. 2023 Türkiye'de bir dönüşüm süreci olacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU