Ocaktan: Eğer ahlak diye bir derdiniz yoksa…

“Kanaatim odur ki iktidar medyasına huzur batıyor”

Fotoğraf: YouTube

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, iktidara yakın bazı gazeteci-yazarlara sert eleştiriler getirdi.

Ocaktan, “Eğer ahlak diye bir derdiniz yoksa…” başlıklı köşe yazısında söz konusu gazetecilerin koro halinde “Ekonomi uçuşta, dolar yerlerde, Normalleşme tamam, Yeni döneme girildi, Ekonomide devrim, Devrim gibi paket” dediğini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Dolayısıyla bu arkadaşlar için insanların derin bir geçim sıkıntısı içinde olmaları, ülkede 10 milyon işsizin olması ekonomideki devrimi gölgeleyecek bir durum değildir” diyen Karar yazarı, şu ifadeleri kullandı:

Memleketin böylesine güllük-gülistanlık olduğu, kimsenin geçim sıkıntısı çekmediği, işsizliğin azaldığı, ekonominin uçuşa geçtiği bir Türkiye’de iktidar medyasının neden bu kadar mutsuz olduğunu anlamak maalesef pek mümkün değil.

Bir dertleri var ama ne? Mesela Cumhur İttifakı için çok endişeleniyorlar. Allah aşkına derdiniz ne sizin? Neden tatlı canınızı üzüyorsunuz ki nasıl olsa ekonomimiz uçuyor, insanlar çok mutlu… Arada sırada ekonomide, adalette, dış politikada işlerin kötü gittiğini söyleyerek memleketin birliğine nifak tohumları atmak isteyen siyasetçiler çıkabilir. Bunlar için canınızı sıkmaya hiç gerek yok, üstelik medyanın yüzde 90’ı olarak uçuş ekibinde yer alıyorsunuz. Canınız hangi partinin kapatılmasını istiyorsa, hangi partilerin “hain” ya da “terör yandaşı” olması gerekiyorsa manşetlerinizde ve köşelerinizde iktidara söylersiniz olur biter… Yoksa iktidar gidiyor diye bir korkunuz mu var? Takmayın bunları kafanıza, bugünlerin keyfini çıkarmaya bakın, sonra bugünleri çok ararsınız, benden söylemesi.

Kaldı ki eğer ahlak diye bir derdiniz yoksa “Yüksek enflasyonun ve 10 milyon işsizin tek sorumlusu Bay Kemal”dir diye manşet atsanız kim size hesap sorabilir ki…

Eğer ahlak diye bir derdiniz yoksa, geçmişte Fetullahla fingirdeşmelerinizi görmezden gelir, İYİ Parti lideri Meral Akşener’e karşı yürütülen çirkin kampanyaya destek vermek için dindarlığınızı bile pis işlere bulaştırmaktan çekinmezsiniz.

Ocaktan, yazısında şu görüşlerini dile getirdi:

Kanaatim odur ki iktidar medyasına huzur batıyor, mesela iktidar kayığında yer alan bir gazeteci hiç gereği yokken FETÖ’nün siyasi ayağını gündeme getiriyorsa, bu doğrudan AK Parti’yi hedef alan bir hamledir. Çünkü herkes biliyor ki geçmişte Fetullah’la en çok içli-dışlı olan parti AK Parti’dir. Her ne kadar yazar, AK Parti ile ilgili gizli niyetini Meral Akşener’e iftira atarak örtmeye çalışsa da… Anadolu’da bir söz vardır: Fazla kurcalama üzerine kaçırırsın…

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU