Ömer Faruk Gergerlioğlu: İsterse zorla çıkarsınlar Meclis'i terk etmeyeceğim

Gergerlioğlu’nun hakkındaki kesinleşmiş yargı kararı okunursa milletvekilliği sona erecek

 

Fotoğraf: AA

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki kesinleşmiş yargı kararı, son anda bir değişiklik olmazsa, çarşamba günü TBMM Genel Kurulu'nda okunacak.

Kararın okunması ile Gergerlioğlu'nun milletvekilliği sona erecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BBC Türkçe'ye açıklamada bulunan Gergerlioğlu, Meclis'e “çantasını alıp geldiğini” karara ise direneceğini belirtti:

Burası TBMM. Ben de milletin iradesini temsil ediyorum, çok açık bir haksızlıkla bu gasp edilmeye çalışılıyor. Ben milletin Meclisi'nde milleti koruyacağım.

Kararın, "millet iradesini çiğnemek" anlamına geldiğini belirten Gergerlioğlu izleyeceği tutumu şöyle anlattı:

Tüm hukukçular bu karara isyan ediyor, bir tane bile doğru bir karardır diyen hukukçuya rastlamadım. Ben bu kararın yargı tarafından çiğnenerek alındığını ve TBMM Başkanlığı'nın da yargının anayasayı çiğneyen kararın bir manivelası olduğunu düşünüyorum. Bu karar okunursa, ben kararı tanımayacağım, Genel Kurul'da oturmaya devam edeceğim. İsterlerse beni zorla çıkarsınlar ama buradan da grup toplantı salonunda devam edeceğim, kaç gün olur bilemiyorum. Ama milletin kalbinde, bağrında bekleyeceğim. Burası TBMM, milletin temsiliyetinin esas olduğu bir yer ben de milletin iradesini temsil ediyorum, çok açık bir haksızlıkla bu gasp edilmeye çalışılıyor. Ben milletin Meclisi'nde milleti koruyacağım.

Kendisinin direnmeye ve kendisine yapılan haksızlığı anlatmaya her platformda devam edeceğini belirten Gergerlioğlu, "Ben restimi çektim, burada saatlerce, günlerce beklerim. Bedeli onlara (iktidar) ağır olur" dedi.

 

BBC Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU