Nokia, 10 bin çalışanın işine son verecek

Şirket, rakiplerine karşı rekabetçiliği artırmak için maliyetleri kısmayı ve araştırma faaliyetlerine yatırım yapmayı planlıyor

Fotoğraf: Reuters

Finlandiyalı telekomünikasyon şirketi Nokia, maliyetleri kısmak ve araştırma faaliyetlerine daha fazla yatırım yapabilmek için işçi çıkarmayı plandığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, iki yıl içinde 10 bin kişi işten çıkarılacak.

Şirket, açıkladığı bu planla İsveçli rakibi Ericsson ve Çinli rakibi Huawei'ye karşı rekâbetçiliğini artırmayı hedefliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen yıl Nokia'nın CEO'luk görevine gelen Pekka Lundmark, kendisinden önceki yönetimin ürün konusunda attığı yanlış adımlar sonrasında şirketin 5G teknolojisindeki azalan rekâbetçiliğini ve olumsuz etkilenen hisseleri iyileştirmek için bazı değişiklikler yapıyor.

Lundmark, geçen yıl Ekim ayında duyurduğu yeni strateji kapsamında Nokia'nın dört ayrı işletme grubuna ayrılacağını ve şirketin 5G teknolojisine öncülük etmesi için "ne gerekirse yapacağını" açıklamıştı.

Şu anda 90 bin çalışanın bulunan şirket 2016 yılında Alcatel-Lucent'i satın aldıktan sonra da binlerce kişiyi işten çıkarmıştı.

Şirket, Şubat ayında açıkladığı beklentilerde, 2021 yılı cirosunun 20.6-21.8 milyar euroya düşeceğini belirtmişti. Nokia'nın 2020 cirosu 21.9 milyar euro olmuştu.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU