MEB: “Suudi Arabistan Türk okullarını kapattı" iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Suudi Arabistan'da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 26 eğitim kurumunun eğitim öğretim faaliyetlerini aktif şekilde sürdürdüğü belirtildi

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, "Suudi Arabistan Türk okullarını kapattı" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Suudi Arabistan'ın 8 şehrinde MEB'e bağlı 34 eğitim kurumu bulunuyor ve bunlardan 26'sı eğitim öğretim faaliyetlerini aktif bir şekilde sürdürüyor.

Anadolu Ajansı, "Sadece Mekke ve Medine olmak üzere 2 şehirde bulunan 8 okulun kapalı olduğu öğrenilirken, okulların yeniden faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalar, Dışişleri ve Milli Eğitim Bakanlıklarının eşgüdümünde yoğun bir şekilde devam ediyor" bilgisini paylaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu'na sunum yapan Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Bakanlığının yurt dışında faaliyet gösterdiği ülkelerdeki okul ve kurumları ile ilgili bilgi vermiş, bahse konu sunumda Mekke ve Medine şehirlerinde faaliyet gösteren okulların durumuyla ilgili değerlendirmede bulunmuştu.

Bu değerlendirmedeki ifadeler, “Suudi Arabistan Türk okullarını kapattı” şeklinde haberlere konu olmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU