MHP'den Türkeş'e "Levent Gültekin" yanıtı

Bahçeli'nin basın danışmanı Çiçek yazısında "MHP hakkında sus artık Tuğrul Türkeş" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Gazeteci Levent Gültekin Halk TV'de Murat Sabuncu ile birlikte gerçekleştirdikleri İki Yorum programında Turgut Özal, Bülent Ecevit, Süleyman Demirel,Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş’i iaret ederek "Bunlar ülkeyi mahvetti" demişti.

Gültekin programda "Alparslan Türkeş milliyetçilik hastalığını, ırkçılık hastalığını bu ülkenin milyonlarca evladının zihnine bolca dökmüş, sırf o milliyetçilik biz bu ülkeyi herkesten daha fazla seviyoruz tuhaflığıyla milyonlarca gencin hayatını karartmıştır, şu anda biliyorum ki onlar da benim gibi büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Gültekin bu sözlerinin ardından HalkTV'deki programı öncesi 25 kişilik bir grubun saldırısına uğramıştı.

Tuğrul Türkeş de sözkonusu saldırının ardından yaptığı açıklamada "Levent Gültekin'in rahmetli Türkeş'e ve milliyetçilere dair söylediklerine ilişkin bana çok tepki mesajları geldi. Bu rahatsızlıkları ulaştığım kişilerle paylaştım. Söylenenlerin yanlış olduğunu, daha hassas olunması gerektiğini vurguladım. Bununla birlikte 25 kişinin Levent Gültekin'e saldırmasını çok çirkin buluyorum" ifadelerini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu saldırılarda MHP'nin talimatı olduğu veya ilişkisi olduğuna dair iddiaları dair ne dersiniz?" sorusuna ise Türkeş şöyle yanıt vermişti: 

Böylesi saldırılarda fail meçhulse kime yarar ona bakmak gerekir. Ben Tuğrul Türkeş olarak yapmayacağıma göre CHP ya da AK Parti'nin yapmayacağına göre maalasef mantık bir yeri gösteriyor. Ben Levent Gültekin'in hiçbir görüşünü benimsemiyorum. Ama ne faydası var böyle saldırıların. Islan mı oldu, uslandı mı ki? Niye yaptınız? 

Çiçek: MHP hakkında sus artık Tuğrul Türkeş

MHP lideri Bahçeli'nin basın danışmanı Türkgün gazetesi Yıldıray Çiçek, Bugün gazetede yer alan "Başbuğ Türkeş'e hakarete sus ama MHP'yi suçla!" başlıklı yazısında Tuğrul Türkeş'i hedef aldı.

Çiçek, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Hemen olayı MHP’ye mi yamamaya çalışıyorsun? CHP’ye, CHP’nin foseptik televizyon kanalı Halk TV’ye, Levent Gültekin’e tepki göstermek yerine MHP’yi işaret edecek ve suçlayacak kadar mı düştün? Yahu tepki için bir tek twit atmamışsın!

Yine başka bir zaman MHP’yi “azgın milliyetçilik” yapmakla suçlamaya gelince yazılı açıklama düşünüyorsun da, kanından olan babana “Milliyetçilik, ırkçılık hastalığıyla milyonlarca gencin geleceğini kararttı” iftirası atılıyor, alçakça saldırılıyor niçin suspus oluyorsun?   Anladık MHP’ye düşmanca duygular besliyorsun da, babanın hiç mi aziz hatırasına, ülkülerine saygın yok?

Çiçek yazısının sonunda ise "Gerçekten utan ve gerçekten MHP hakkında sus artık Tuğrul Türkeş… “Ayıp”, “vefa” ve “utanma” denen kavramlarla ruhunu bir an önce tanıştır…" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU