Kılıçdaroğlu: 10 milyon işsizimiz var, her muhtarlığa bir özel kalem müdürü atanırsa mesele biter

Muhtarlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, "Milletvekillerinin 3 tane danışmanı var. Belediye başkanlarımızın özel kalem müdürleri ve altta çalışan bir kadrosu var. Muhtarlar için bari yanına bir kişi verin" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa programı kapsamında bir otelde muhtarlarla bir araya gelerek, talep ve sorunları dinledi.

Bütün siyaset kurumlarının muhtarlara saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'de muhtarların görev, yetki ve sorumluluklarını net şekilde belirleyen bir kanuna gereksinim olduğunu kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhtarlıkların iş yüküne dikkat çeken Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Birçok işi kendi başınıza yapmaya çalışıyorsunuz. Neden bir yardımcınız yok, milletvekillerinin 3 tane danışmanı var. Belediye başkanlarımızın özel kalem müdürleri ve altta çalışan bir kadrosu var. Muhtarlar için bari yanına bir kişi verin. 10 milyon işsizimiz var. Her muhtarlığa bir kişi, özel kalem müdürü olarak atanırsa mesele biter. Siz kazanamadığınız zaman, başka biri muhtar olduğu zaman muhtarlıktaki düşüncenin ve bürokrasinin sürdürülmesi açısından böyle bir kişiye ihtiyaç var. Oradaki kişi, yeni muhtar seçilip geldiği zaman eski muhtar zamanında şu dosyalar, şu sorunlar vardı diye anlatacak. Bu söylediklerim hayal değil, olması gereken.

Büyükşehir yasasıyla köy tüzel kişiliklerinden belediyelere devredilen malların muhtarlıklara iade edilmesi görüşünü savunan Kılıçdaroğlu, muhtarlıkların kendi bütçesi olması gerektiğini, bu bütçenin de belediyelerin aldığı emlak vergisinden ayrılan küçük bir payla oluşturulabileceğini söyledi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU