Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Yeniden kapanma ihtimali var

Kalın, tedbirleri elden bırakmadan yola devam edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bireysel olarak her ihmal toplumu etkiler” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, vaka sayıları ve can kayıpları artarsa yeniden kapanma ihtimalinin olduğunu söyledi.

Kalın, Haber Global’de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk oldu.

Artış yaşanması durumunda yeniden kapanma ihtimali olduğunu ifade eden Kalın, “Devletin aldığı tedbirlere vatandaş uyum sağlarsa anlamlı. İstediğimiz aşılama süreci zaman alacak. Tedbirleri elden bırakmadan yolumuza devam etmeliyiz. Bireysel olarak her ihmal toplumu etkiler” dedi.

“Önemsemiyoruz”

ABD Başkanı Joe Biden’ın neden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aramadığına yönelik tartışmaları da değerlendiren Kalın, “Biraz ağır olacak ama bu durum eski dönemlerin aşağılık komplekslerini çağrıştırıyor. Biz bunu bu kadar önemsemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Geri adım atmayız”

Kalın, S-400 konusunda ise şunları kaydetti:

Burada durup dururken Türkiye ben onu değil bunu almak istiyorum demedi. Burada bir ihtiyaç var onu almak istiyorum dedi. Biz Türkiye olarak S-400'lerden geri adım atmayız. Kararlılığımız devam ediyor. S-400'ler F-35'lere tehdit teşkil etmez. Bu tartışmaların teknik değil siyasi bir tartışma olduğunu görüyoruz. Türkiye olarak biz de diyoruz ki "Gelin siyasi olarak çözelim".  CAATSA yaptırımları anlamsız ve işlevsizdir. Bu tehdit dilleri bizi etkilemez. 

 

Independent Türkçe, Haber Global

DAHA FAZLA HABER OKU