Karamollaoğlu’ndan iktidara “ihale” eleştirisi: Kalbinde zerre kadar Allah korkusu olan buna rıza gösteremez

SP lideri Temel Karamollaoğlu, yapılan bazı ihaleleri örnek göstererek “Müslümanlık lafla, söylemekle olmaz” dedi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında gündem dair açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidarı kamu kaynaklarının kullanımı üzerinden eleştiren ve bazı havalimanı ihalelerini örnek gösteren Karamollaoğlu, “Hiç mi Allah korkusu yok sizin kalbinizde bu ihaleleri yaparken” diye konuştu.

Konuşmasına Miraç Kandili’ni  tebrik ederek başlayan Karamollaoğlu, “Miraç demek Mescid-i Aksa demek, Kudüs demektir. Fakat bugün Kudüs ne yazık ki Siyonizm’in pençesi altında kıvranmaktadır” dedi.

“ABD'nin nükleer bomba taşıyabilen iki uçağının bu bölgeye gelmesi hiç hayra alamet değil”

“Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'nın nedenini anlamaya çalışınca görüyoruz ki amaç İsrail'in kurulmasıdır. Bu bölgeyi kana bulamak yeniden şekillendirmek istiyorlar. Büyük Orta Doğu Projesi'nin gerçek adı Büyük İsrail Projesi'dir” diyen Temel Karamollaoğlu, “ABD'nin nükleer bomba taşıyabilen iki uçağının bu bölgeye gelmesi hiç hayra alamet değildir. İslam ülkelerinin getirildiği bu durumun nedeni bir İslam birlikteliğinin oluşmasını engellemektir. Ülkemizi dış politikada duyarlı olmaya davet ediyorum. ABD'yi ve İsrail’i hala stratejik ortak görürseniz dünyanın kana bulanmasına ve bu ülkenin bölünmesine mani olamazsınız. Bu vebalden de kurtulamazsınız” dedi.

Gazetecilere yönelik saldırılar

“Fikir insanlarına şiddet ve saldırıların yapılması sadece gaflet değil hıyanetin de işaretidir” diyen SP lideri, 2019 yılında 34, 2020 yılında 17 gazetecinin saldırıya uğradığını belirterek, “Adım adım rekora doğru gidiyoruz. Levent Gültekin’in son zamanlardaki değerlendirmelerinin hiç birine katılmıyorum ama kendisine karşı fiziki bir saldırı yapılıyorsa bu saldırının da tamamen karşısındayım. Düşünme yeteneği olmayanlar ancak saldırı ile problem çözmeye kalkar. Yapılan saldırıları şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

Kadına yönelik şiddet olayları

Son dönemde ülkede kadına yönelik  şiddet olaylarında ir artış yaşandığına dikkat çeken Karamollaoğlu, konu hakkında şunları söyledi:

“Bu kanayan yarayı durdurmak için gerekli adımları atmakla mükellefiz. Annelerimizin, eşlerimizin, kızlarımızın güvende ve geleceğinden emin bir şekilde yaşaması için çalışma ve eğitim hayatı başta olmak üzere diğer tüm alanlarda gerekli düzenlemeleri yapmak mecburiyetindeyiz. Sadece kanunlar çıkararak kadına şiddet çözülmez. Toplumda gerekli adımlar atılmalıdır. Aileyi korumadan kadına şiddeti önleyemezsiniz. Cinayetler son zamanlarda artıyor. İnsanların ekonomik, sosyal ve siyasi sebeplerle psikolojisi bozuldu. İktidarı, siyasileri ve kadın örgütlerini şiddet konusunda salim bir akılla meseleye yanaşmaya davet ediyorum”

İşsizlik rakamları

Ekonomik bunalıma giren bir ailede şiddetin daha kolay ortaya çıktığını ve iktidarın ekonomiyi düzlüğe çıkaramamasının da bu problemlere sebep olduğunu savunan Karamollaoğlu, TÜİK’in açıkladığı işsizlik verilerini de eleştirdi.

Karamollaoğlu, “Ekonominin birinci meselesi üretimdir. Milli gelirdeki artış üretimle gerçekleştiği takdirde ve adil bir dağılım ile bu ülkede huzur olur. Hem istihdam azalıyor hem de işsizlik azalıyor. Bu akla ziyan bir açıklama. Çiftçi ve esnaf ayakta duramıyorsa, sanayici yatırım yapamıyorsa, insanlar bazen zaruri ihtiyaçlarını bile karşılayamıyorsa burada ciddi bir problem var demektir” dedi.

Karamollaoğlu, “2021 yılının Ocak ve Şubat aylarında 32.5 milyar lira faiz ödemesi yapıldı. 2 ayda ödenen faiz yüzde 50'den fazla artmış. Böyle devam ederse Türkiye borca mahkum hale düşer. İktidar birtakım çalışmalarla ekonomiyi düzeltme çabasına girdi ama ben burada atılan adımların yapısal olarak Türk ekonomisini düze çıkarabileceğini göremiyorum” diye konuştu.

“Zerre kadar kalbinde Allah korkusu olan buna rıza gösteremez”

Şeffaflık konusunda ciddi adımlar atılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirten SP lideri, ihaleler üzerinden iktidara sert eleştiriler yöneltti.

“İhaleler yapılırken 100’e yapılacak bir ihaleyi siz herkesin gözünden kaçırarak 300’e, 500’e verirseniz bunun hesabını evet sonunda siz ödersiniz. Evet başlangıçta millet öder, ödüyor da zaten. Gücü yetmiyor ki, görmüyor ki, görmediği için de her şeyi normal gidiyor zannediyor” diyen Temel Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Herkes dile getiriyor ben de söylüyorum. Hezarfen Havaalanı, yahu Allah rızası için civarındaki 3 ilin nüfusu bile bunu karşılamazken nasıl oluyor da ne kadar milyonluk bir garantiyi alıp oraya siz havaalanı yapılmasına izin veriyorsunuz? Tamamı bütçeden çıkıyor. Zerre kadar kalbinde Allah korkusu olan buna rıza gösteremez. Ben Müslümanım demek yetmez arkadaş. Müslümanlık lafla, söylemekle bitmiyor. İnanacaksın kalbinde, gereğini de yerine getireceksin. Garibanın sırtına o yükü nasıl yüklediniz, hiç mi Allah’tan korkmadınız o kararları alırken? Memurundan amirine, siyasete kadar hepsini katarak söylüyorum. Hiç mi Allah korkusu yok sizin kalbinizde bu kararları alırken, bu ihaleleri yaparken?”

“Cenab-ı Allah sizden sorar”

Karamollaoğlu, “Nasıl oluyor da Çin, bizim İstanbul havaalanından daha büyüğünü 8 milyar dolara mal ederken biz İstanbul’u 30 milyar dolar mal etmişiz. Nasıl olmuş bu. Bunun hesabını bize vermeyebilirsiniz ama Cenab-ı Allah bunun hesabını bizim adımıza sizden sorar” diye konuştu.

Partilerin hazine yardımının kesilmesi

Karamollaoğlu, AK Parti tarafından hazırlanan siyasi partiler yasa tasarısında terörle ilişiği olan partilerin kapatılmadan hazine yardımlarının kesilmesi şeklinde bi düzenleme olacağına dair basına yansıyan haberlerin sorulması üzerine, "Adli mercilerin vereeği kararları beklemek mecburiyetindesizniz. Herhangi bri sebeple bir hükümetin bu yönde karar almaya kalkması hukuku rafa kaldırmak manasına gelir. Adalet mülkün temelidir, siz adaleti rafa kaldırarak hakkı hakim kılamazsınız. Buradaki endişe sadece terörü bahane ederek birilerini cezalandırma mantığına zemin hazırlamış olur bu da doğru olmaz" dedi.

Karamollaoğlu, AK Parti kongrelerinin kalabalık salonlarda yapılmasının nedenini ise, "Sayın Erdoğan zaarı olup olmadığına bakmadan ihtişamlı tablolardan yararlanıyor, moral olrtak destek buluyor. En azından kongrelerde ihtişamlı bir manzara ortaya çıkarmak için böyle kongreler yapmakta mahsur görmüyorlar" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU