Çin'de çocuğu yaşındaki zihinsel engelli kadınla "evlenen" adama tepki yağdı

Adam, ailesinin kadının "bakımını üstlenmesini" istediğini belirtti

55 yaşındaki Çinli bir adam zihinsel engeli bulunan 20 yaşındaki kadınla evlenmesinin ardından onu teselli ederken görüntülendi (Ekran görüntüsü)

55 yaşındaki bir adamın çocuğu yaşındaki zihinsel engelli bir kadınla evliliğinden olduğu varsayılan bir video Çin'de tartışma yarattı, çok sayıda kişi kadının suistimal edilme ihtimali karşısında öfkesini belirtti.

Çin'in sosyal medya platformlarından Weibo'da viral olan videoda bir adamın, ailesinin diğer kadın fertlerinin kendisine "yeni bir eve" gideceğini açıkladığı sırada kontrolsüzce ağlayan 20 yaşındaki bir kadının gözyaşlarını sildiği görülüyor.

Videoda bir kadın, "Bak sana ne kadar iyi davranıyor... Ağlama, artık yeni bir evin var" diyor.

South China Morning Post'un haberine göre Çin'in Henan bölgesindeki yetkililer adamın zihinsel engelli bir kadınla evlenmesine izin vermeyi reddetti ama ikisinin birlikte yaşamasına izin verdi.

"Mülkiyeti" adama devredilen kadın, durumunun ağırlığı nedeniyle yürüyemiyor ve konuşamıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çin yasalarına göre evlilik için hem erkeğin hem de kadının nikahlanmak için rızasının bulunması şart. Zihinsel engeller söz konusu olduğundaysa kişilerden birinin rıza gösterme kapasitesinden yoksun olması gerekçesiyle evlilik yasadışı hale geliyor.

Diğer yandan uzmanlar, yasanın böyle çiftlerin birlikte yaşamasını engellemediğini söylüyor.

Yerel bir gazeteye konuşan 55 yaşındaki adam videonun evlilik kutlamasında çekildiğini, zira evlilik cüzdanı alabilecek şekilde nikah kıyamadıklarını söyledi. Kadının ebeveynlerinin kendisine "bakımını üstlenme" müsaadesi verdiğini, dolayısıyla kadınla birlikte yaşayacağını belirtti.

Olay, kadının velayetinin adama devredilmesine izin verdiği için yetkilileri sert şekilde eleştiren bir kesim içinde öfke yarattı.

Sert tepkilerin ardından kadının babası, kararlarını savunduğu bir video yayımladı. "İki tarafın da memnun olduğunu", taraflardan herhangi birinin para ödemesi yapmadığını söyledi.

Avukat Zhong Wen, kişiler arasında cinsel ilişki gerçekleşmesi halinde evliliğin tecavüz teşkil edeceğini söyledi.

"Zihinsel engelli bir kişinin dahil olduğu cinsel ilişkinin tecavüz teşkil etme ihtimali epey yüksek" dedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU