MSB: Askeri helikopter kaza kırıma uğradı, 11 personel şehit oldu

Bakanlık ilk olarak 9 açıkladığı şehit sayısının 11'e yükseldiğini bildirdi

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Bingöl'den kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğradığını bildirdi.

Bakanlık kazada yaralanan 4 personelden 2'sinin daha şehit olduğunu toplam şehit sayısının 11'e çıktığını bildirdi.

MSB'den yapılan ilk açıklamada, "Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir" denilerek, bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlandığını bildirildi.

Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığının tespit edildiğini aktaran bakanlık, "Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9’unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir" ifadelerine yer verdi. 

Bakanlık açıklamasında şunlar kaydedildi:

Yaralı personelimizin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz.

Korgeneral Osman Erbaş da şehit oldu

Kaza kırıma uğrayan helikopterde 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da şehit olduğu öğrenildi.

unnamed.jpg
Korgeneral Erbaş. Fotoğraf: Twitter


Ordu Valisi Tuncay Sonel, "Kahraman, dost, Korgeneral Osman Erbaş Paşamın da içinde bulunduğu helikopterin Bitlis-Tatvan’da düştüğü haberi geldi. Boğazımız düğümlendi. Kahraman Paşamıza ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Sabır ve dua. Seni unutmayacağız Güzel Adam" dedi. 

Erdoğan Akar'dan bilgi aldı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olayla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

Erdoğan ayrıca şehitlere rahmet, ailelere ve TSK'ye başsağlığı diledi.

Akar, Güler ve Dündar bölgeye hareket etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Ümit Dündar ile helikopter kazasının yaşandığı bölgeye hareket etti.

Akar, bölgeye ulaşmasının ardından, "Acımız çok büyük, milletçe derin üzüntü içindeyiz" açıklaması yaptı. 

İlk bilgiler ve görgü tanıkları ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiğinin değerlendirildiğini belirten Akar, "İlk andan itibaren arama kurtarmada, şehit ve yaralılarımızın tahliyesinde ilgili kamu kurumlarınca en kısa sürede tüm imkanlar seferber edildi" dedi.

Akar şöyle devam etti: 

Kaza kırım ekibi incelemelere bugün başlayacak. Bu elim olayın kesin nedeni ayrıntılı inceleme sonucunda belirlenecek.

Siyasilerden başsağlığı mesajı

9 şehit haberinin ardından siyasiler başsağlığı mesajı yayımladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop mesajında, “Bingöl'den Tatvan'a giden ve askerlerimizi taşıyan helikopterin düşmesi sonucu; şehit olan 9 vatan evladımıza Allah'tan rahmet, yaralanan 4 askerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere havalanan helikopterin düşmesi sonucu şehit olan kahraman askerlerimizin acısı yüreklerimizi yaktı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Bitlis'te düşen askeri helikopterde şehit olan dokuz askerimize Allah'tan rahmet, keder-dide ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralı dört askerimize acil şifalar diliyorum. Acımız büyük. Başımız sağ olsun” mesajını paylaştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bingöl'den Tatvan'a giderken elim bir helikopter kazası sonucu şehadete yürüyen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifa diliyorum. Başımız sağ olsun” ifadeleriyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bingöl'den gelen acı haberle içimiz yandı. Helikopter kazasında şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine ve silah arkadaşlarına sabır diliyorum” diye yazdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Askeri helikopterimizin Tatvan'da düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” paylaşımı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mesajında, “Bitlis'ten gelen acı haberle yüreğimiz dağlandı. Askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

MHP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, “Bitlis Tatvan bölgesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu 9 askerimiz Şehit, 4 askerimiz yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Twitter'dan yayımladığı mesajında, Bingöl'den Tatvan'a gitmek için bugün öğleden sonra kalkış yapan Kara Kuvvetlerine ait askeri bir helikopterin bir müddet sonra kaza kırıma uğradığını anımsatarak, "Üzülerek ifade etmeliyim ki 8'inci Kolordu Komutanımız Korgeneral Osman Erbaş'la birlikte dokuz kahramanımız şehit olmuştur" açıklamasında bulundu.

Bahçeli, şunları kaydetti:

Milletimizi acıya ve hüzne boğan bu elim hadisede şehit olan kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan kahramanlarımıza şifalar diliyorum. İnanıyorum ki bu zor günleri de birlik ve kardeşlikle aşacağız. Türk milletinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, şehitlerimizin ailelerinin ve hepimizin başı sağ olsun diyorum. Rabbim'den niyazım, sabır ve metanetimizi arttırması, böylesi felaketlerden milletimizi ve güvenlik güçlerimizi korumasıdır. Vatan sağ olsun.

AK Parti MKYK ve MYK Üyesi - Parti Sözcüsü Ömer Çelik yayınladığı mesajda, “Bitlis'ten Tatvan'a giden askeri helikopterin kazaya uğraması sonucu 9 kahraman askerimiz şehit oldu, 4 askerimiz yaralandı. Milletimizin ve Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin başı sağolsun. Şehitlerimize rahmet olsun. Yaralılarımıza acil şifa diliyoruz” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU