Galatasaray Başkan Adayı Burak Elmas'ın ekibi belli oldu: Işıtan Gün ve Asaf Savaş Akat da listede yer aldı

Galatasaray Kulübü'nde mayısta gerçekleşmesi planlanan başkanlık seçimi öncesi adaylığını açıklayan isimlerden Burak Elmas, listesini hazırladı

Burak Elmas / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da bir süredir devam eden başkanlık seçimi konusunda adaylar netleşmeye devam ediyor.

Sarı-kırmızılı kulüpte bir dönem yöneticilik yapan ve geçen aylarda yönetime talip olduğunu açıklayan Burak Elmas, listesini sosyal paylaşım platformu Twitter'dan duyurdu.

Seçim kampanyası için kurulan "Birlikte Çok Şey Başaracağız" adlı Twitter hesabından paylaşılan açıklamada, "Galatasaray Spor Kulübü, çağdaş değerler bilinciyle yoğrulmuş bir grup aydınlanmacı öğrencinin ortaya koyduğu düşünce biçimidir" denilerek, şu ifadeler kullanıldı:

Nesillerden nesillere aktarılan ve zamana uyum sağlayarak gelişen bir değerler bütünüdür. Bu değerlere inananların yaktıkları meşale, birlikte çok şey başaracağımızı defalarca göstermiştir. Burak Elmas ve ekibi olarak, bu meşaleyi taşımak ve Galatasaray'ın 115 yıllık geleneklerini günümüzün çağdaş spor yönetimi anlayışıyla birleştirmek için yola çıkıyoruz.

"Galatasaray'ın geleceği için herkesi dinleyen, hesap veren, doğru insanları doğru görevlere getiren; deneyimli, dinamik, tutkulu ve vizyoner bir yönetim anlayışının gerekli olduğuna inanıyoruz" şeklinde görüş bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Paylaşımcı, yetki veren, şeffaf ve kurumsal bir yönetim anlayışını kulübümüze kalıcı olarak yerleştirmek; Galatasaray'ı geleneklerine ve geleceğe yakışır bir üslup ile temsil etmek istiyoruz. Bir yılın değil, gelecek 50 yılın Galatasaray'ı için birlikte çok şey başaracağız. Çünkü biz Galatasaray'ız.

 

 

Burak Elmas'ın ekibindeki isimler dikkat çekti

Galatasaray'da başkan adayı Burak Elmas'ın listesindeki en dikkat çeken isimler, Işıtan Gün ve ekonomi profesörü Asaf Savaş Akat oldu.

3 Şubat 1943'te Ankara'da doğan Asaf Savaş Akat, ilköğretimini İstanbul'da tamamladıktan sonra bir yıl ABD'de eğitim gördü. Ardından İstanbul'a dönen Akat, Galatasaray Lisesi'ni bitirdi. 

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdikten sonra 1968'de üniversite öğrenimi için Birleşik Krallık'ta bulunan Norwich'e giden Akat, buradaki East Anglia University'yi bitirdi.

Daha sonra Türkiye'ye dönen Akat, İstanbul Üniversitesi'nde doktorasını yapıktan sonra 1966'da asistanlık görevine başladı.

1973'te doçent unvanını alan Akat, 1974 yılında Devlet Güvenlik Akademisi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Asaf Savaş Akat, 1980 yılında da İstanbul Üniversitesi'nde profesör oldu.

12 Eylül Darbesi ile 1980'de görevinden uzaklaştırılan Akat, bir süre haftalık Yeni Gündem dergisinde yazdı. 

Demokratik Sol Parti'nin ilk zamanlarında adı geçse de daha sonra Sosyal Demokrat Halkçı Parti'ye katıldı. 1993 yılından sonra görüş değişikliği yaşamasıyla Cem Boyner'in öncülüğündeki Yeni Demokrasi Hareketi içinde kurucular arasında yer aldı. 

Akat, bazı özel şirket ve holdinglerde danışmanlık ve yönetim kurulu üyeliği gibi görevler üstlendi.

Royal Economic Society ve TÜSİAD'a da üye olan Akat, Bilgi Üniversitesi Rektörlüğü ve Ekonomi Bölümü'nde öğretim üyelikleri yaptı. 

Fortuna Sittard'ın başkanı Işıtan Gün de listede

Burak Elmas'ın listesindeki en çok göze çarpan isimlerden biri de Fortuna Sittard'ın başkanlığını yapan Işıtan Gün oldu.

2020 yazında Fortuna Sittard'ın Acun Ilıcalı'ya satışıyla birlikte gündeme gelen Işıtan Gün, 2013'te Galatasaray'da Stratejik Planlama ve İş Geliştirmeden sorumlu İcra Kurulu üyesi olarak görev yapmıştı.

Burak Elmas'ın listesi şöyle:

Asaf Savaş Akat, Işıtan Gün, Polat Bengiserp, Remzi Sanver, Başak Karaca, Bikem Ardakoç, Turhan Özen, Burçak Zorlu, Köksal Ünlü, Özgür Kalelioğlu, Fatih Birol, Ozan Şener, Elif Uzuner, Özen Kuzu, Mehmet Şenol, Serhat Demirel.


Burak Elmas kimdir?

1974 yılında İstanbul’da doğan Burak Elmas, Avusturya Lisesi mezunudur. 

Yüksek öğrenimini University of Denver’da Finans ve Pazarlama üzerine alan Elmas, Sezginler Holding A.Ş., Exel Depolama ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş.’ de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptı.

3 dönem Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan ve 2017'de Galatasaray Başkanlığı için ismi geçen Elmas, Özhan Canaydın döneminde futbol şube sorumlusu olarak görev yaptı.

Elmas ayrıca Galatasaray'ın efsane başkanlarından Faruk Süren’in de damadıdır. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU