Adalet Bakanı Gül: Hedefimiz reformlarla Kızılay Meydanı’nda da İstiklal Caddesi’nde de insanların adalet arayışına yanıt vermek

"Siz en iyi kanunu çıkarsanız da adam annesini katlediyorsa, kadın cinayeti işleniyorsa asıl zihinlerde reform yapmak gerekiyor"

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hukuk alanında yapılması planlanan reformlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Gül, hedeflerini “Kızılay Meydanı’nda da İstiklal Caddesi’nde de insanlara dokunmaktır. Onların adalet arayışlarına yanıt vermektir” diyerek anlattı.

Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi’ye konuşan Gül, “Türkiye olarak tüm dünyaya ‘Biz hem terörle mücadele ederiz, hem demokratik reformları gerçekleştiririz’ diyoruz” görüşünü dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gül, özetle şu ifadelere kullandı:

Bir kişi bile bir yanlış yapıyorsa, onu gidermek lazım. Demokrasilerin en önemli özelliği olan ‘check-balance’ sistemini korumak gerekiyor. Adalet sadece mahkemelerin verdiği adalet değildir. Aile hayatında da, imarla ilgili bir sorunda da, adalet eksikliği hissettiği hangi konuda olursa olsun, insanlar adaletin tecelli etmesi için yargıya başvuruyor. Bizim hedefimiz de bu reformlarla Kızılay Meydanı’nda da İstiklal Caddesi’nde de insanlara dokunmaktır. Onların adalet arayışlarına yanıt vermektir.

Gül ayrıca “En iyi kanunu çıkarsanız da uygulanması önemlidir. Siz en iyi kanunu çıkarsanız da adam annesini katlediyorsa, kadın cinayeti işleniyorsa asıl zihinlerde reform yapmak gerekiyor. Ama netice itibariyle bu bir yol haritasıdır” dedi.

 

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU