Hatay'daki AK Parti kongresine tepki

Salgın döneminde yapılan danslı kongre kamuoyunun tepkisini çekti

AK Parti Hatay İl Gençlik Kolları'nın 11 Şubat’ta gerçekleştirilen 6. Olağan kongresinde kalabalık bir grubun kapalı mekanda dans etmesi tepki çekti.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından, esnaf ve eğlence sektöründe çalışanların salgın döneminde getirilen yasaklar nedeniyle iş yapamadığını belirten çok sayıda kullanıcı tepki gösterdi. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından kongrenin görüntülerini paylaşarak şunları kaydetti:

O esnada;

İstanbul’da kepenk indiren binlerce esnaf

Evine ekmek götüremeyen restoran çalışanları

Eğlence sektöründe işsiz kalmış emekçiler

Müzik aletlerini satmak zorunda kalan sanatçılar

Kısacası pandemi değil yaşatılan pandomim nedeniyle intiharın eşiğine gelmiş binler vardı...

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Enginyurt'tan tepki

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da tepkisini sosyal medyadan gösterdi. Enginyurt paylaşımında "Boşuna demiyorlar 'YAPARSA AK PARTİ YAPAR' Yeyin Efendler! Eğlenin, aksırıncaya, pıskırıncaya kadar yeyin Efendiler! Gün ola harman ola" ifadelerini kullandı.

Beyoğlu Esnafı: Dükkanlarımızı açın. Yeter artık!

Beyoğlu Esnafı hesabından yapılan paylaşımda da şu ifadeler yer aldı:

Geçen yıl Mart ayından beri insanlar düğünlerini yapamıyor. Esnafın dükkanı aylardır kapalı. Okullar kapalı. Ama Ak Parti Hatay İl Kongresindeki görüntü bu. Böyle adaletsizlik olur mu! Her şey size serbest vatandaşa yasak. Dükkanlarımızı açın. Yeter artık!

 

Erdoğan "lebaleb" demişti

AK Parti'nin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği kongreler de kamuoyunda çok tartışılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kongrelere katılımın yüksek olmasına işaret ederek "Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve salonlar lebaleb dolu" demişti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU