Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a tepki: İnat edip Kanal İstanbul'u yapacağına işsizlere ve esnafa çare ol

Merkez Bankası'ndaki "kayıp rezerv" tartışmalarına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın inadı yüzünden 128 milyar dolar yok oldu" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray'da gerçekleştirdiği esnafı ziyaretleri sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yönelttiğiniz sorulara cevap verdi, özellikle Merkez Bankası'ndaki 128 milyar doların nereye gittiği konusunda 'piyasalardaki dalgalanmayı önlemek amacıyla' kullanıldığını söyledi. Siz bu yanıt karşısında ne söylemek istersiniz?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

128 milyar dolarla ilgili açıklama doğru bir açıklama değil. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir açıklamadır. İnat etti, damadı getirdi, 128 milyar dolar toz oldu gitti. Madem ki dengelemek için kullanmış, esnafta yok, çiftçide yok, emeklide yok. Hiç kimsede yok, nerede bu para? Nereye gittiğini çıksınlar millete bir açıklasınlar.  İnatla devlet yönetilmez. İnatla azim arasındaki fark akıldır. Devlet akılla yönetilir, devlet mantıkla yönetilir, devlet bilgiyle yönetilir, devlet birikimle yönetilir. İnatla 'Ben devleti böyle yöneteceğim.' Hangi inat Allah aşkına. Senin inadın dolayısıyla 128 milyar dolar yok oldu. Senin inadın dolayısıyla 10 milyondan fazla işsiz var bu ülkede. Senin inadın dolayısıyla esnaf bugün kan ağlıyor. Sen inat edip Kanal İstanbul'u yapacağına inat edip işsizlere, esnafa çare olsana.

"Bir partinin genel başkanı mahkemeye hakim tayin edemez"

"33 fezlekenin TBMM'ye gelmesi konusunda ne söylemek istersiniz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Bir partinin genel başkanı mahkemeye hakim tayin edemez, ben dahil bütün siyasi partiler için söylüyorum. Siyasi partilerin genel başkanları, mahkemeye hakim tayin edemez. Mahkemeye hakim tayin ediyorsa orada o hakime güven olmaz. Bugüne bakın, günümüze bakın, yargı bağımsızlığı var mı? Yargı bağımsızlığı yok. Erdoğan'ın talimatını savcılar derhal yerine getiriyor mu? Derhal yerine getiriyor. İstediği adamı hapse attırıyor mu? İstediği adamı hapse attırıyor. Şu konuşma üslubuna bakın, 'Meclis'e gelecek eller kalkacak, inecek.' Ya 'Eller kalkacak, inecek.' dediğin adamlar bu milletin seçtiği milletvekilleri. Erdoğan diyor ki 'Demeyeceksiniz. El kaldırıp, indireceksiniz.' Bu ülkeye yazıktır, bu millete yazıktır. 

"Sözüm var, o faizlerin tamamını sileceğim"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray programı kapsamında ilk olarak Yeşiltepe beldesini ziyaret etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu, çiftçilerin çok zor şartlarda üretim yaptığını dile getirerek, "Bankalara borçlusunuz, Tarım Kredi'ye borçlusunuz. Üstüne faizi bindirdiler, bedel ödeyeceksiniz. Nasıl ödeyeceksiniz? Sözüm var, o faizlerin tamamını sileceğim, sadece anaparayı ödeyeceksiniz" dedi.

Belediye Başkanı Tahsin Çelik ile makamında bir süre görüşen Kılıçdaroğlu, daha sonra belde meydanında çiftçilerle bir araya geldi.

"Çiftçi 20 kat fakirleşti"

Kılıçdaroğlu, çiftçinin 20 kat fakirleştiğini dile getirerek, "Araban olmayabilir ama günde 3 öğün yemek yemek zorundasın. Bizi besleyecek olan kim? Çiftçiler. Her alanda üreten çiftçilere destek olmak zorundayız. Eğer bir ülke buğdayını, arpasını, mercimeğini, nohudunu, baklasını, canlı hayvanını, etini dışarıdan ithal ediyorsa o ülke iflah olmaz" diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU