Avusturya, AB içinde seyahat özgürlüğü için "yeşil pasaport" uygulamasına geçilmesini istedi

Başbakan Kurz, AB içinde seyahat özgürlüğünün sağlanabilmesi için yeşil pasaport uygulamasının önemli bir rol oynayacağını söyledi

Fotoğraf: Reuters

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Avrupa Birliği (AB) içinde seyahat özgürlüğünün uygulanması için "yeşil AB pasaportu" sistemine geçilmesini talep etti.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Başbakan Kurz, yarın düzenlenecek AB liderler zirvesinde konuyu gündeme getireceğini ifade ederek, "Aşı yaptırmış veya hastalığa yakalandıktan sonra iyileşerek bağışıklık kazanmış veya yeni test yaptırmış kişiler için yeşil pasaport verilmeli" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AB genelinde bir çözüm bulunması için girişimde bulunacaklarını kaydeden Kurz, aksi takdirde ulusal düzeyde bir yaklaşıma gidileceğini, aynı görüşte olan komşu ülkelerle bu projeyi hayata geçirmek için çalışacaklarını vurguladı.

Kurz, AB içinde seyahat özgürlüğünün sağlanabilmesi için yeşil pasaport uygulamasının önemli bir rol oynayacağını belirterek birlik içinde sağlanacak uzlaşı doğrultusunda söz konusu pasaportlar için teknolojiden yararlanılacağını söyledi. Kurz, herkesin cep telefonunda bulundurabileceği bir uygulamayla kişisel nedenle ya da iş amaçlı rahatlıkla seyahat edebileceğini savundu.

Avusturya'da son 24 saatte 2 bin 6 yeni vaka görüldü, toplam vaka sayısı 450 bin 376'ya, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 36 artışla 8 bin 470'e ulaştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU