12 Japon firmadan Çin’e Uygur tepkisi… Cübbeli Ahmet: Yaptığımız beddua semeresini gösterdi

Cübbeli Ahmet, Çin’e karşı ettikleri bedduaların Japon firmaların girişimiyle karşılık bulduğunu ifade etti

Fotoğraf: AA

Japonya merkezli 12 firma, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Müslüman Uygur azınlığın zorla çalıştırılmasından faydalanan Çinli firmalar ile mevcut iş anlaşmalarını gözden geçirecek.

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, söz konusu firmalarının kararına ilişkin bir paylaşım yaparak, beddularının karşılık bulduğunu ifade etti.

Regaip Kandili’nde okunan hatim ve milyonlarca zikir ile Çin’e karşı yaptıkları bedduaların karşılık bulduğunu savunan Cübbeli Ahmet, “Yaptığımız beddua birkaç gün sonra semeresini gösterdi. İnşallah müslüman ülkeler de bu konuda gavurlar kadar hassas olur” dedi.

Kyodo ajansı, 2020’de Avustralyalı Stratejik Politika Enstitüsüne (ASPI) ait, küresel çapta 80 firmanın Sincan Uygur Özerk Bölgesi dışında yaşayan Müslüman Uygurların zorla çalıştırılmasından doğrudan ya da dolaylı olarak fayda sağladığı ortaya çıkan rapordaki 14 Japon firmanın durumunu soruşturmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Araştırmaya göre listedeki 14 Japon firmanın 12'sinin, Müslüman Uygur azınlığın zorla çalıştırılmasından faydalanan Çinli firmalar ile mevcut iş anlaşmalarını sonlandırmayı planladığı ortaya çıkmıştı.

Sony ve Hitachi de var

Kyodo'ya göre Çinli ortaklarıyla iş anlaşmalarını sonlandıracak Japon firmaları arasında Uniqlo'nun tedarikçisi Fast Retailing, Sony ve Hitachi de yer alıyor.

Toshiba ise iddiaları doğrulayamayacağını ancak mevcut sözleşmesini yıl sonuna dek sonlandıracağını bildirmişti.

Listede yer alan Panasonic ise araştırmaya cevap vermeyi reddetmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU