Mısır lezbiyen çiftin evliliğini konuşuyor

Mısırlı öğrenci Meral Muhtar, sosyal medya üzerinden paylaştığı gönderide arkadaşı Nuran Cundi ile evlendiğini açıkladı. Kanada'daki evlilik Mısır medyasında en çok konuşulan konulardan biri oldu

Kanada’nın Toronto kentinde yaşayan 22 yaşındaki Meral Muhtar, aynı okulda okuyan arkadaşı Nuran Cundi (23) ile evlendiğini açıkladı. Haberi Facebook hesabından paylaşan Muhtar sosyal medyada tehdit ve hakarete uğradı. Eşcinsel evlilik Mısır medyası ve sosyal medyada geniş yer buldu.

Kullanıcılar tehditler yağdırdı

Sosyal medyada 'sakın Mısır'a gelme', 'Bu yaptığınız apaçık sapkınlıktır', 'Umarım cehenneme gidersiniz' tehditleri yağdıranlar oldu. Meral Muhtar gönderiyi kaldırmak zorunda kaldı.

''Korkmuyoruz''

Lezbiyen evlilik Mısır'da sadece tepkiyle karşılanmadı. Destek mesajı atanlar da oldu. Meral Muhtar ve Nuranh Cundi bu kez yeni bir sosyal medya paylaşımıyla, kararlarının arkasında olduklarını duyurdu. Muhtar:

''Biliyorum ki ileride erkek ve kız çocuklarımız olacak, bahçeli bir evde yaşayacağız. Ve sizin tehditlerinizden korkmuyoruz. Sonuna kadar kararımızın arkasındayız' dedi.

 

 

Meral, yakın arkadaşı Cundi ile yaptığı evliliği şu cümlelerle açıkladı:

"Sana olan aşkım seni ilk gördüğüm anda başladı. Birçok zorluğu beraber atlattık ve bunların çoğu vahşice şeylerdi. Ama sen hep benim yanımdaydın. Evlendiğimiz güne kadar olan süre ve bundan sonraki süreçte seni hep seveceğim" 

 

Mısır kanunları izin vermiyor

Mısır yasaları LGBTİ faaliyetlerini ‘sapkınlığa yol açtığı’ gerekçesiyle yasaklıyor. 

Kanada’da eşcinsel evlilik serbest

Kanada’da eşcinsel çiftler evlilik de dahil hukuki haklarının çoğunu 1999 yılında kazandılar. 2003 yılında, süregelen bir takım davalar sonucunda, ülkenin 13 bölgesinin dokuzunda evlilik hakkı adım adım yasalaştı. 2005’e gelindiğinde ise, Kanada Parlamentosu yasama organı eşcinsel evliliği ülke genelinde yasalaştırdı.

DAHA FAZLA HABER OKU