Akıllı köpek Zeytin alışverişini kendisi yapıyor

Ankara’da sahibinden aldığı parayla kendi alışverişini yapan Zeytin isimli köpek, görenleri gülümsetti.

Ankara’da berberlik yapan İbrahim Ulucan’ın 10 yaşındaki Cooker cinsi köpeği Zeytin, sahibinden aldığı eğitimle zamanla kendi alışverişini kendisi yapmaya başladı.

Sahibinden aldığı 5 lira 10 liralık paraları alarak markete giden Zeytin, kendisine salam almaya başladı.

Zeytin’in, kendini dükkanın çırağı zannettiğini söyleyen İbrahim Ulucan, "Müşteri kalkıyor, para alışverişi sırasında, paradan 5 lirayı alıp doğru markete gidiyor. Yani o kendi geçimini kendi sağlıyor. O kendi alır, getirir, yer ondan sonra da çöpe atar. Zeytin artık yarı insan oldu. O olmadan nasıl yaşayacağız bilmiyoruz, çocuğumuz gibi oldu. Artık bizim yaşam tarzımız oldu. Onsuz olmuyor. Dükkan da ona emanet. Nasılsa yolunu da buluyor. Bize bir külfeti yok. Biz ona yemek almayız, onun hayranları getirir her gün. Çocuklarımdan sonra 3. çocuğum Zeytin” ifadelerini kullandı.

Bu alışkanlığının nasıl başladığını anlatan Ulucan, "10 senedir burada, 2 aylık yavruydu. 2 aylıktan sonra burayı benimsedi. Bizleri izleye izleye para alışverişleri, müşterinin tıraş olmasını bekler, o ara bilir ki para alışverişi olacak. O ara hemen müşteriye sevimlilik, şirinlik yapar. Müşteriden 5’liği kaptığı gibi doğru markete” dedi.

Alışverişini kendi yapan Zeytin'in kilo problemi sağlığı açısından dikkati çekiyor. 

 

İHA


 

DAHA FAZLA HABER OKU