Uzmanlar DNA testiyle çözdü: 4 kişiye de aynı kır kurdu saldırmış

Çevreci bir gruba göre hayvanların sayısındaki artış iklim değişikliğiyle ilişkili olabilir

Uzmanlar kır kurduyla karşılaşıldığında doğrudan kaçmaya çalışmanın tehlikeli olabileceğini belirtti (Reuters)

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde son dönemlerde yaşanan kır kurdu sayısındaki artış endişe yaratıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaliforniya Balık ve Yaban Hayatı yetkilileri, bu hafta üç yaşındaki kızı ısıran hayvanın, geçen yıl San Francisco'nun doğu bölgesi East Bay'de üç kişiyi ısıranla aynı hayvan olduğunu açıkladı.

Balık ve Yaban Hayatı yetkililerinden Patrick Floyd, e-posta aracılığıyla kır kurdu saldırılarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Floyd'un açıklamasında en son olaya ilişkin testte kır kurdunun DNA'sının "aynı bölgede Aralık-Temmuz 2020 döneminde yaşanan diğer üç saldırıdakiyle eşleştiği" belirtildi.

Salı günü üç yaşındaki bir kız, Moraga kasabasında ebeveyniyle birlikte yürürken bir kır kurdunun saldırısına uğramıştı.

2020 Temmuz'da kır kurdu aynı kasabada yer alan bir alışveriş merkezinin otoparkındaki iki yaşında bir çocuğa saldırmıştı.

Aralıktaysa hayvan yine aynı kasabadaki Campolindo Lisesi'nin bahçesinde spor yapan bir adama ve Lafayette'teki bir mağaza çalışanına saldırmıştı.

Biyologlar bölgeye inen kır kurtlarının davranışlarını daha iyi anlayabilmek için bir takip ve inceleme sistemi oluşturdu.

Kar amacı gütmeyen çevreci grup Yaban Hayatı Savunucuları'nın açıklamasında artışların iklim değişikliğiyle ilişkili olabileceği belirtildi. Açıklamada "iklim değişikliğinin hayvanların yaşam alanlarının sınırlarını değiştirerek bazı türlerin yeni alanlara yayılmasına" neden olabileceği ifade edildi.


 

Independent Türkçe, San Francisco Chronicle
Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU