Berat Albayrak, "kayıp rezerv" iddialarıyla ilgili 500 bin liralık tazminat davası açtı

Albayrak'ın avukatı Göktaş, söz konusu iddiaları "iftira" olarak nitelendirirken, elde edilecek tazminatın şehit ailelerine bağışlanacağını ifade etti

Fotoğraf: AA

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş, Cumhuriyet Halk Partisi'nin "kayıp rezerv" iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Göktaş'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, söz konusu iddialarla ilgili,"Merkez Bankası rezervlerine yönelik işlemler yürürlükteki mevzuata uygun bir şekilde finansal istikrar ve fiyat istikarı hedefleri doğrultusunda ödemeler dengesi ihtiyaçlarına uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir" denildi

Merkez Bankası kaynaklarının transfer edilme ya da "buhar olma" gibi bir ihtimalinin olmadığının vurgulandığı açıklamada, para akışlarının her bir kuruşunun izinin sürülebildiği ve takip edilebildiği kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Albayrak eşi ve çocuklarıyla vakit geçirmektedir"

Albayrak'ın istifa ettiği günden bu yana medyada görünmemesiyle ilgili yapılan iddialara da cevap verilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Görev süresi boyunca Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki hiçbir bakanın karşılaşmadığı yalan, iftira ve ahlaksız saldırılara maruz kalan Sn. Berat Albayrak görevinden ayrıldığı günden bu yana normal bir Türk ailesinde olduğu gibi evinde eşi ve çocukları ile zaman geçirmektedir.

Açıklamada, Albayrak hakkındaki iddialar "mesnetsiz iftira" olarak nitelendirilirken, söz konusu iddialarla ilgili 500 bin TL'lik tazminat davası açılacağı ve bunun şehit ailelerine bağışlanacağı ifade edildi.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU