Eski istihbaratçı Enver Altaylı için 42 yıla kadar hapis istendi

Enver Altaylı'nın "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "siyasi ve askeri casusluk" suçlarından hapisle cezalandırılması talep edildi

Eski istihbaratçı Enver Altaylı'nın da aralarında bulunduğu 3 sanığın "terör örgütü yöneticiliği" ve "siyasi ve askeri casusluk" ile "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla yargılandığı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davasında savcı, esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Altaylı tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuklu sanık eski istihbaratçı Mehmet Barıner ile avukatları ise salonda hazır bulundu.

Duruşmada, Mahkeme Başkanı Sebahattin Sarıdoğan, ara celsede savcının esasa ilişkin mütalaasını açıkladığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Esas hakkındaki mütalaada, Enver Altaylı'nın "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "siyasi ve askeri casusluk" suçlarından 30 yıldan 42 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Barıner hakkında ise "silahlı terör örgütü üyeliği" ile "siyasi ve askeri casusluk" suçlarından 22 yıl 6 aydan 35 yıla kadar hapis cezası isteyen savcı, tutuksuz sanık Seda Chamatzoglou'nun ise beraatine ilişkin talepte bulundu.

Mütalaada, Altaylı ve Barıner'in tutukluluk halinin devamı istendi.

Altaylı, Özdağ'ın iddialarıyla Türkiye'nin gündemine girmişti

Enver Altaylı'nın adı İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ mensubu olmakla suçlamasının ardından sıkça kamuoyunun gündemine gelmişti.

Özdağ, iddiasını Buğra Kavuncu'nun dayısı olan, FETÖ'den tutuklu eski MİT Ajanı Enver Altaylı'ya dayandırmıştı.

Altaylı, Ümit Özdağ’ın kendisi hakkındaki FETÖ’ye yakın olduğu iddialarını reddederken "Madem öyle olduğumu biliyordu neden benimle görüştü" diye sormuştu.

Altaylı açıklamasının sonunda ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın adını anarak, "Üç seneden fazla bir süredir tecrit altında tek başıma tutulmakta olduğum için biraz sert bir üslup kullanmış olabilirim. Ancak normalde benim sert bir üslupla konuşmadığımı en iyi, gözaltına alındığım güne kadar 'ağabey, ağabey' diye benimle her görüştüğünde itibar eden Sayın Mahir Ünal bilir! Şayet benimle konuşup görüşmek insanları şaibeli hale getiriyorsa, o zaman Türkiye’de en şaibeli insanların başında Sayın Mahir Ünal geliyor demektir" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU