AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Terörün siyasi propagandasından başka bir şey değil

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik paylaşımında "Terörü suçlaması gerekenlerin Cumhurbaşkanı'mızı suçlaması, terör örgütüyle aynı dili kullanmaktır" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kullandığı "13 şehidimizin sorumlusu Erdoğan'dır" ifadesine tepki gösterdi.

Çelik tepkisi "Teröre karşı söylenmesi gereken sözün, Türkiye Cumhurbaşkanı’na söylenmesi, terörün siyasi propagandasından başka bir şey değildir" ifadeleriyle dile getirdi.

Kılıçdaroğlu "Sorumlusu Erdoğan'dır" demişti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında dün yaptığı konuşmada Gara Bölgesi'ne yapılan operasyonda 13 vatandaşın şehit edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

CHP lideri açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

Erdoğan, davul zurna ile harekat başlattıyor. Düğün bayramla devlet yönetilmez. Bunlar bir köyü bile yönetemez. Sözde gidecek 13 vatandaşımızı teröristlerin elinden alacak kendilerini kahraman ilan edeceklerdi. Davul zurna ile harekat başlattık diyor. 13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter hesabından yaptığı bir dizi paylaşımla teki gösterdi.

Paylaşımlarında "Kılıçdaroğlu’nun '13 şehidimizin sorumlusu Erdoğan’dır' diyerek Türkiye Cumhurbaşkanı’nı itham etmesi, Türkiye’nin terörle mücadelesini hedef alan bir provokasyondur" ifadesini kullanan Çelik şöyle devam etti:

Teröre karşı söylenmesi gereken sözün, Türkiye Cumhurbaşkanı'na söylenmesi, terörün siyasi propagandasından başka bir şey değildir. PKK terör örgütüne söylenmesi gereken sözün Türkiye Cumhurbaşkanı'na söylenmesi sadece terörün sözcülerinden duyduğumuz karanlık bir yaklaşımdır. Demokrasilerde muhalefet en tabii haktır. Ama Türkiye Cumhurbaşkanı'nı bu şekilde hedef alan bu söz muhalefet değildir. Teröre karşı söylenmesi gereken sözün, Türkiye Cumhurbaşkanı'na söylenmesi, terörün siyasi propagandasından başka bir şey değildir

Cumhurbaşkanımız teröre karşı dünyadaki en kararlı mücadeleye liderlik ediyor. Terörü suçlaması gerekenlerin Cumhurbaşkanımızı suçlaması, terör örgütüyle aynı dili kullanmaktır. Cumhurbaşkanımız milletimiz ve devletimiz adına bu mücadeleye liderlik etmeye devam ediyor. PKK terör örgütünün diliyle Cumhurbaşkanımızı suçlayanlar millet ve tarih önünde bunun utancını taşıyacaklardır. Cumhurbaşkanımız ise kim ne derse desin milletimiz ve devletimiz için bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıdır.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU