Robin Thicke, "bir daha asla" Blurred Lines gibi bir klip çekmeyeceğini söyledi

Şarkıcı "neyin uygun olduğuna dair bakış açısını kaybettiğini" söyledi

Parçanın klibi on milyonlarca kez izlendi (Youtube/Robin Thicke)

2013'teki hiti "Blurred Lines"ın tartışmalı klibi hakkında konuşan Robin Thicke, böyle bir şeyi bir daha "asla yapmayacağını" söyledi.

Parça, yayımlandığı tarihte Birleşik Krallık'taki (BK) tecavüze karşı yardım kuruluşları ve internetteki yorumcular tarafından cinsel şiddeti önemsizleştirdiği, kadınları nesneleştirdiği ve "tecavüz mitlerini pekiştirdiği" gerekçeleriyle eleştirilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Thicke'in birlikte çalıştığı Pharrell Williams ve TI'le birlikte, tanga giyen çıplak modellerle dans ettiğini gösteren videonun sansürsüz versiyonu YouTube tarafından yasaklanmıştı.

Feminist blog The Vagenda videoyu "genel olarak kadınları nesneleştirme partisi" olarak damgalanmış, The Daily Beast'den Tricia Romano da tekliyi "tecavüzümsü" diye eleştirmişti.

New York Post'a verdiği yeni bir röportajda Thicke şunları söyledi:

Kişisel hayatım ve müziğim ve neyin uygun olduğuyla ... ve bunu neden yaptığımla ilgili perspektifimi kaybetmiştim.

Kaydı yaptığımızda, klibi çektiğimizde olumsuz bir niyetimiz yoktu. Ama sonra gerçekleştirilmesi gereken bir tartışma başlattı. Ve şarkıyı yazarken niyetinizin ne olduğu önemli değil… insanlar bundan olumsuz etkileniyordu.

Ve bence şimdi, besbelli ki, kültür ve toplum tamamen farklı bir düzleme taşındı. Bir daha böyle videolar yaptığımı asla görmeyeceksiniz.

Thicke, The Masked Singer'ın ABD versiyonunda jüri olarak yer alıyor ve yeni albümü On Earth, and in Heaven kısa süre önce piyasaya sürüldü.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU