Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadir Turgut’u danışmanlığına getirdi

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Cumhurbaşkanı Danışmanlığı görevine Kadir Turgut atandı

Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyeliğine ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyeliğine ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yer aldı.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı görevine Kadir Turgut atandı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı7nda açık bulunan spor müşavirliğine, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül getirildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne Yavuz Gürhan, Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne Kadir Kılıç ve Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne Bilent Akar atandı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda açık bulunan Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcılığı'na Selman Ayaz getirildi. 

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'nde açık bulunan yönetim kurulu üyeliğine Hasan Hüseyin Aydemir atandı. 

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nde açık bulunan hukuk müşavirliğine İsmail Tezer getirildi. 

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyeliğine İbrahim Şenel atandı.

Kadir Turgut Kimdir?

Kadir Turgut, ilk ve orta öğrenimini Erzurum’da tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Fars Dili ve Edebiyatı lisans programında lisans eğitimini aldı. Ardından İstanbul Üniversitesi’nde “Ebu’l-Vefâ Muslihuddin Mustafa’nın Farsça Şiirleri” başlıklı teziyle yüksek lisans derecesi, “Abdurrahman Cami ve Türk Edebiyatındaki Etkileri” adlı tezle de doktor unvanın alma başarısı gösterdi.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Fars Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında Araştırma görevlisi olarak, 2008-2014 senelerinde görev alaraki akademik kariyere adım attı.

2014 yılından bu yana aynı Anabilim Dalında görev alıyordu. 2015-2016 yıllarında Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde, 2017-2018 yıllarında Sabancı Üniversitesi'nde dersler verdi.

İstanbul Üniversitesi'nde Farsça Dilbilgisi, Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği dersleri vermektedir.

Dilbilim, dilbilgisi, metodoloji, yazma nüshalar ve tenkitli metin neşri alanlarında çalışmalar yaptı.

Son olarak, Kadir Turgut, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın kararıyla Cumhurbaşkanı Danışmanlığı'na atandı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU