Fransa, Charles de Gaulle Havalimanı'nı genişletme projesini rafa kaldırdı: "Çevreciler için büyük zafer"

Bakan projenin artık hükümetin çevre politikasıyla uyumlu olmadığını söyledi

Bir adam, Paris Charles de Gaulle Havalimanı'ndaki bir terminalin içinde yürürken (Reuters)

Haberlere göre Fransız hükümeti Paris Charles de Gaulle Havalimanı'na yıllık yolcu kapasitesini 40 milyon artıracak 4. terminali yapma planlarından vazgeçti.

Fransa Ekolojik Geçiş Bakanı Barbara Pompili "köhne" projenin artık hükümetin çevre politikasıyla ya da Kovid-19 pandemisi sırasında havacılık sektörüyle uyumlu olmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hükümet, havalimanı geliştiricisi Groupe ADP'den Fransa'nın en büyük havalimanı için "iklim değişikliğiyle mücadele ve çevreyi koruma hedefleriyle daha tutarlı" olacak yeni bir teklif sunmasını istedi.

Pompili, Le Monde gazetesine verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

Her zaman uçaklara ihtiyacımız olacak fakat mevzu havayı daha makul bir şekilde kullanmak ve sektörün sera gazı emisyonlarında bir azalma elde etmekle ilgili.

Groupe ADP "şu anda havalimanının gelecekteki endişeleri üzerine bir fikir yürütme süreci işlettiklerini" söyledi.

Groupe ADP'nin başkanı ve genel müdürü Augustin de Romanet şunları söyledi:

Hava ulaşımı, enerjideki dönüşümünü hızlandırmalıdır. Bundan, gelecekteki projelerimiz için uygun sonuçlar çıkarmalıyız.

Fransa Yeşiller Partisi'nin başındaki Julien Bayou "aptalca bir proje" olarak nitelendirdiği şeyin rafa kaldırılmasını memnuniyetle karşıladı ve bunun "çevreciler için büyük bir zafer" olduğunu söyledi.

İklim Eylem Ağı (Climate Action Network), Greenpeace Fransa ve Dünya'nın Dostları'nın Paris kolu (Friends of the Earth Paris) da dahil olmak üzere bir grup STK, yeni proje hakkında daha fazla ayrıntı ve herhangi bir yeni planın genişleme içermeyeceğine dair "yasal taahhütler" talep etti.


Fakat işveren federasyonu Medef'in başkanı Geoffroy Roux de Bezieux, havalimanı genişletme planlarının tamamen iptal edilmesi için "erken" olduğunu söyledi.

2037'ye kadar yılda 40 milyon ek yolcu ve günde 450 ekstra uçuşa olanak sağlayabilecek genişlemenin maliyetinin, 9 milyar euroyu (yaklaşık 76,5 milyar TL) bulabileceği tahmin ediliyordu. Charles de Gaulle Havalimanı, 2019'da 76 milyonu aşkın yolcuyu ağırladı.

Orly'nin yılda 30 milyon yolcu ağırladığı düşünülürse, yeni terminal havalimanı içinde bir havalimanı olarak tanımlanıyordu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU