Köpek sahiplerinin kalbine giden yol, köpek sahibi olmaktan geçiyor

Birleşik Krallık'ta yapılan ankete katılanların yüzde 46’sı, geceyi flörtü yerine dört ayaklı arkadaşlarıyla geçirmeyi tercih edeceğini söyledi

The Kennel Club 1873'te kuruldu (Pixabay)

Birleşik Krallık'ta (BK) yapılan 2 bin 622 kişilik anket, köpek sahiplerinin evcil hayvanlarına ne kadar önem verdiğini gösterdi.

Köpek sağlığı, refahı ve eğitimiyle ilgilenen BK merkezli kâr amacı gütmeyen kuruluş The Kennel Club’ın anketine göre, katılımcıların yüzde 57'si köpekleri sevmeyen bir kişiyle ilişkiye başlamayacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankete katılanların yüzde 48'inin, köpeği olan bir kişiyle randevuya çıkma ihtimalinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı. Geceyi flörtü yerine dört ayaklı arkadaşlarıyla geçirmeyi tercih edeceklerin oranıysa yüzde 46.

Temmuz 2020'de yapılan anket, katılımcıların yüzde 27'sinin köpeğini partnerine tercih ettiğini ve yüzde 20'sinin bir kişinin sanal alemde profilinde köpek olup olmadığına göre onunla randevulaştığını gösterdi.

Ankete katılanların yüzde 67'si gururla en iyi arkadaşlarının köpekleri olduğunu açıkladı.

Daily Mail'in haberine göre pandemi esnasında yapılan anket, tecrit ve sosyal mesafe sonucunda evcil hayvanlara verilen önemin artmasının bir işareti.

"Bu anket ve pandeminin başından beri yavru köpeklere yüksek talep, dört ayaklı arkadaşlarımızla yakınlaşmaya devam ettiğimizi gösteriyor" diyen The Kennel Club'ın sözcüsü Bill Lambert, köpek sahibi olmanın hem fiziksel hem de ruhsal açıdan iyileştirici olduğunu söyledi.

 

 

Lambert köpeklerin zor zamanlar geçiren insanlara sevgi, rahatlık ve destek sağladığını söylese de köpek sahiplerinin, hayatından ödünler vermesi ve değişiklikler yapması gerektiğinin altını çizdi.

BK'de yeterli imkanı veya zamanı olmadığını söyleyen kişiler yüzünden pandemide yüzlerce yavru köpeğin terk edildiği ortaya çıkmıştı.

The Kennel Club'ın yaptığı başka bir araştırma, pandemide yavru köpek alan 5 kişiden birinin, köpek bakmanın gerektirdiği uzun vadeli sorumlulukları düşünmediğini göstermişti.

Lambert köpek almak isteyenlere şu tavsiyelerde bulundu:

Köpek almayı düşünen herkesin, önce dört ayaklı bir arkadaşa sahip olmanın getirdiği sorumluluğa ve bağlılığa gerçekten hazır olup olmadığını kendisine sormasını istiyoruz. Uzun vadeli sorumluluğa hazır olduğunuzu düşünüyorsanız, mükemmel eşinizi bulmak için hangi tür köpeğin yaşam tarzınıza uygun olduğuna dair kapsamlı araştırma yapmak çok önemli.

Lambert, tıpkı bir sevgili gibi köpeklerin de ihtiyaçları ve istekleri olduğunu ve köpek sahibi olmak isteyenlerin bunları anlaması gerektiğini vurguladı.

 

Independent Türkçe, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU