Kanada'da 18 aylık bebeğin katili polis çıktı

Küçük çocuğun babası da ağır yaralanarak hayatını kaybetmişti

Bebeğin babasının yaptığı kazada bir polis memuru yaralanmıştı (Pixabay)

Kanada'nın Ontario eyaletinde 26 Kasım'daki silahlı çatışmada hayatını kaybeden 18 aylık bebeğin polis kurşununa kurban gittiği ortaya çıktı.

Ontario'daki polis memurlarının karıştığı olayları araştıran Özel Soruşturma Birimi (Special Investigations Unit - SIU), 11 Şubat'ta söz konusu silahlı çatışmaya dair açıklama yaptı. Adının Jameson Shapiro olduğu öğrenilen bebeğin otopsi raporunun, kamyonette saçılan kan izlerinin analizinin, açılan ateşin yönünün ve silahlarla mermi kovanlarının incelendiği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Guardian'ın haberine göre, açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

SIU şu an çocuğun, polisin ateş etmesi sonucunda öldüğünü doğrulayabiliyor.

Henüz polis memurlarına karşı hiçbir suçlama yöneltilmezken SIU soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Global News'a konuşan SIU sözcüsü Monica Hudon, "Bütün kanıtlar toplandıktan sonra, SIU müdürü bunları inceleyecek ve memurlara karşı suçlamada bulunmak için makul bir neden olup olmadığını belirleyecek" dedi.

SIU geçen ay söz konusu polis memurlarının hiçbirinin kendileriyle görüşmeyi kabul etmediğini ve bunu yapmak için yasal yükümlülüklerinin olmadığını açıklamıştı. Hudson bu durumun devam ettiğini belirtti.

Ne olmuştu?

26 Kasım'da polis ekipleri aile içi anlaşmazlığa dair ihbar almış, daha sonra adı açıklanmayan babanın bebeği kaçırdığı ve silahlı olabileceği söylenmişti. Polis, bir süre sonra babanın kamyonetle kaçtığını tespit etmişti. Polislerin kamyoneti durdurmaya çalışmasıyla birlikte baba kaza yapmış ve bunun ardından üç polis memuru araca ateş açmıştı.

Kamyonetin arka koltuğunda oturan bebek vurulmuş ve olay yerinde hayatını kaybetmişti. Ağır yaralanan 33 yaşındaki baba da bir hafta sonra ölmüştü.

Ontario Eyalet Polisi, bebeğin polis kurşunuyla öldürülmesinin ortaya çıkmasından sonra yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bir çocuk trajik bir biçimde öldüğünde hepimiz mahvoluruz… Ölen çocuğun annesine ve ailesine başsağlığı diliyoruz.

 

Independent Türkçe, Guardian, Global News, CTV News, The Star

DAHA FAZLA HABER OKU