Enis Berberoğlu yeniden milletvekili oldu

4 Haziran 2020'de milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu, yeniden İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e döndü

Mahkemenin verdiği "yeniden yargılama ve infazın durdurulması" kararı ile ilgili Başkanlık tezkeresinin TBMM Genel Kurulunda okunmasının ardından Enis Berberoğlu milletvekili vasfını yeniden kazandı / Fotoğraf: AA

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin, Enis Berberoğlu hakkında verdiği "yeniden yargılama ve infazın durdurulması" kararı ile ilgili Başkanlık tezkeresi TBMM Genel Kurulunda okundu. Kararın okunmasının ardından Berberoğlu milletvekili vasfını yeniden kazandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MİT tırları davasında kesin hüküm giydiği için 4 Haziran 2020 tarihinde Berberoğlu’nun milletvekilliği düşürülmüştü. Berberoğlu'nun başvurduğu Anayasa Mahkemesi hak ihlali olduğuna karar vermişti. 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararına uymamıştı. 

Berberoğlu ikinci kez Anayasa Mahkemesi’ne gitmişti. Anayasa Mahkemesi'nin ikinci kez verdiği hak ihlali kararına uyan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının TBMM'de okunmasıyla Berberoğlu yeniden milletvekili haklarını kazandı.

tezkere.jpg
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Berbeoğlu hakkında Başkanlık tezkeresini Genel Kurul'da basın mensuplarına gösterdi.​​​​​​ / Fotoğraf: AA

 

Şentop, 'bugün bir değerlendirme yapacağız' demişti

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, TBMM'nin Açılışının 100. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanat Koleksiyonu "Füreya Koral Sergisi"nin açılışının ardından basın mensuplarının eski CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na ilişkin mahkeme kararının TBMM'ye gönderilmesine ilişkin sorusu üzerine, "Fezleke, Adalet Bakanlığına, oradan Cumhurbaşkanlığına, oradan Meclis'e geliyor. Usulü öyle. Bilgi için Meclis'e kararı göndereceğini yazmıştı, bilgi olarak o karar bu sabah gelmiş. Onunla ilgili arkadaşlarla bugün bir değerlendirme yapacağız" demişti.
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU