ABD polisi kendi bahçesinde duran bir adamı şüpheli sanarak öldürdü

Idaho Falls Polis Teşkilatı Şefi Bryce Johnson: Bu anlarda tam olarak ne yaşandığı konusunda henüz bir cevabımız yok

Aracın durdurulmaya çalışmasıyla şüphelinin yakalanması arasında 20 dakika geçtiği bildirildi (Pixabay)

ABD'nin Idaho eyaletine bağlı Idaho Falls şehrinde bir polis memuru, kendilerinden kaçan şüpheli sandığı kişiyi silahla vurarak öldürdü. 8 Şubat'ta gerçekleşen olayda evinin arka bahçesinde vurulan adam hayatını kaybederken söz konusu polis memuruna idari izin verildi. Yetkililer, olaya dair soruşturma başlatıldığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Idaho Falls Polis Teşkilatı Şefi Bryce Johnson, olayı "son derece trajik" diye niteledi. Polis teşkilatının sözcüsü Jessica Clements ise ailenin, kurbanın adının paylaşılmamasını istediğini söyledi. Soruşturmanın ilk aşaması tamamlanana kadar polis memurunun isminin de açıklanmayacağını belirtti.

Idaho Falls Polis Teşkilatı'nın yaptığı açıklamaya göre, olay pazartesi günü gece yarısında bir aracın durdurulmaya çalışılması sonucunda ortaya çıktı. Polisten kaçan araç biraz ileride dururken içindeki kişi koşmaya başladı.

New York Times'ın haberine göre, polis memurları araca ulaştığında içeride başka bir kişinin daha bulunduğunu tespit etti. Şüphelinin kaçtığı yönü ve kıyafetlerini telsizle bütün ekiplere bildirdi.

Bunun ardından arama çalışmaları hızla başlarken bölgede yaşayan bir kişi, polislere şüphelinin geçtiği yeri gösterdi ve silahlı olabileceğini söyledi. Araçtaki kadın sayesinde şüphelinin bilgilerine ulaşan polis ekipleri, "polise saldırı, polise yanlış bilgi verme ve tutuklanmaya direnme" gibi suçlardan halihazırda arandığını belirledi.

 

 

Adı açıklanmayan kadının telefonu sayesinde şüphelinin tespit edebilen polis ekipleri, şüphelinin yakınlardaki bir evin arka bahçesinde saklandığını belirledi.

Idaho Falls Polis Teşkilatı'nın yaptığı açıklamada "Polis ekipleri şüphelinin kaçmasını önlemek için evi ve arka bahçeyi çevreledi" ifadeleri yer aldı. Şüphelinin önceki suçları ve bölge sakininin açıklaması doğrultusunda polis ekiplerinin bahçeye silahlarını doğrultarak yaklaştığı vurgulandı.

Bahçeye yaklaşan polis ekipleri, şüphelinin kıyafetine benzer şekilde siyah gömlek giyen ve silah taşıyan bir kişiyi tespit etti. Silahı bırakması söylenen adam daha sonra vuruldu. İlk yardım ekiplerinin müdahalesine rağmen kurban hayatını kaybetti. İnceleme yapan polisler ölen kişinin o evde yaşadığını öğrendi.

Şef Johnson şöyle konuştu:

Bu anlarda tam olarak ne yaşandığı konusunda henüz bir cevabımız yok. Ne kadar mutsuz olduğumuzu ifade edecek kelime bulamıyoruz. Bu durum aile, polis memuru ve onları sevenlerle önemseyenler için son derece trajik.

Idaho Falls Polis Teşkilatı, Idaho Eyalet Polisi'nin soruşturmasının haricinde politikalarına uyulup uyulmadığını kontrol etmek için bir iç soruşturma yürütüleceğini de duyurdu. Ateş eden polisin üzerinde vücut kamerası bulunduğu ve soruşturmaların bir parçası olacağı bildirildi.

Söz konusu 22 yaşındaki beyaz Tanner J.N. Shoesmith adlı şüpheliyse bu olaydan sonra bir kulübede saklanırken bulundu ve tutuklandı.

 

Independent Türkçe, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU