Akif Beki: İnce’nin tek eksiği CHP’nin terk ettiği başörtüsü yasağını savunmak

"İktidar medyası, verimli olacağına dair bir umut taşımasa İnce’yi parlatır mı?"

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, CHP’den istifa eden Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “görmek istediği yerli ve milli muhalefet” gibi konuştuğunu söyledi. Beki’ye göre İnce’nin tek eksiği CHP’nin terk ettiği başörtüsü yasağını savunmak.

Beki, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın bazı söylemlerine yer verdi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Geçmişteki hiçbir aktör, bugünkü CHP kadar kötü bir görüntü sergilemedi” dedi.  Memnuniyetsizliğinin nedeni ise şu cümlesinde:  “CHP’nin tek işi, terazisinin kefelerine yerleştirdiği partileri dengede tutarak, kurduğu kirli ittifakın bozulmasını engellemeye çalışmak.”  Muharrem İnce de CHP’nin ‘dostlarıyla iktidara gelmek için Millet İttifakını bir arada tutma, denge gözetme politikası’ndan şikayetçi. Taviz ve sapma olarak görüyor. 

Erdoğan, şundan da İnce kadar rahatsız:  “CHP’nin başındaki zatın herkesi kapı dışarı ederek sergilediği diktatörlük ise tek parti devriyle yarışır seviyeye geldi.”  Cumhurbaşkanı’nın, Bay Kemal’den bir şikayeti daha var:  “CHP yönetimi siyasi tükenmişliklerini perdelemek için sokak siyasetine sarılmaktadır. Ha CHP ha HDP hiçbir farkları yok, terör örgütlerinin beslemesi bunlar.”  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni parti kurma hazırlığındaki İnce’nin “ABD’den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. Mustafa Kemal deyip Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. 50 yıl CHP’ye küfredip, bugün sahte CHP’li olanlarla yollarımı ayırıyorum. FETÖ’cüleri, Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum. Ne işimiz var Libya’da deyip Mavi Vatan’ı kavrayamayanlarla  yolumu ayırıyorum. Erdoğan ‘yürekleri yetse beni de istifaya çağıracaklar’ derken istifa çağrısı yapamayanlarla yolumu ayırıyorum...” ifadelerini kullandığını söyleyen Beki, şunları yazdı:

Erdoğan’ın istediği her tepkiyi veriyor. Görmek istediği yerli ve milli muhalefet gibi konuşuyor. 

Tek eksiği, CHP’nin terk ettiği başörtüsü yasağını savunmak. ‘İrtica geldi, Atatürk devrimleri elden gidiyor’  yaygarası ile yargı ve asker vesayeti özlemi de eklendi mi tamamdır. 

İktidar medyası, verimli olacağına dair bir umut taşımasa İnce’yi parlatır mı? 

Ama memnuniyet sağlaması, beklentiyi tam karşılamasına bağlı.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU