Evan Rachel Wood'dan eski sevgilisi Marilyn Manson'a antisemitizm suçlaması

Wood kısa süre önce bir dizi Instagram hikayesinde yeni iddialar paylaştı

İlişkiye başladıklarında Marilyn Manson 38 yaşında, Evan Rachel Wood da 19 yaşındaydı (AFP)

Evan Rachel Wood, Marilyn Manson'ı ilişkileri sırasında kendisine yönelik antisemitik yorumlarda ve davranışlarda bulunmakla suçladı.

Wood, 5 Şubat'ta paylaştığı bir dizi Instagram hikayesinde suçlamaları dile getirdi. 

Oyuncu şunları yazdı:

Aşağılayıcı biçimde 'Yahudi' diye nitelendirildim. Bana kızgın olduğunda komodinin üstüne gamalı haçlar çizerdi.

Oyuncu 2007'yle 2010 arasındaki ilişkileri süresince "'z' ile başlayan hakaret sözcüğünü tekrar ve tekrar" duyduğunu ekledi. 

Wood, "Etrafındaki herkesin ona gülmesi ve katılması bekleniyordu" dedi.

Eğer bunu yapmazsanız ya da (tanrı korusun) karşı çıkarsanız, sizi hedef alır ve daha çok tacizde bulunur.

Wood sözlerini şöyle sürdürdü:

Annem Yahudi'ydi ve ben bu dinle büyütüldüm. (Annem) dinini değiştirdiği ve Yahudi kökenli olmadığı için (Manson) 'böylesi daha iyi' gibi şeyler söylerdi çünkü 'kan bağıyla Yahudi' değildim.

33 yaşındaki oyuncu, üzerinde belirli dövmeleri çember içine aldığı Manson'ın kollarının fotoğraflarını da paylaştı. Wood, dövmelerden kurukafa ve çapraz kemik tasarımlı olanı, gerçek bir SS tümeninin kullandığı amblem olan neo-Nazi sembolü "totenkopf"la karşılaştırdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wood aynı zamanda şarkıcının göğsündeki "M'lerden oluşan gamalı haç" dövmesine de dikkat çekti. Oyuncu, çıkmaya başladıklarında Manson'ın bu dövmelere sahip olmadığını belirtti.

Westworld dizisinin yıldızı, Manson'ın 2009'da yayımlanan “Running to the Edge of the World” şarkısının klibinde oynayan oyuncuyla Wood arasındaki fiziksel benzerliklere işaret eden bir yazı da paylaştı. 

Manson'ın Wood'a evlilik teklifinde bulunmasından bir yıl önce yayımlanan rahatsız edici videoda, şarkıcının iç çamaşırlı kadın oyuncuya fiziksel saldırıda bulunduğu ve oyuncunun daha sonra kanlar içinde ve aşikar biçimde küvette ölü olduğu görülüyordu. 

The Independent yorumlarını almak için Manson'ın temsilcisiyle irtibata geçti.

Manson'ın ekibi daha önce müzisyenin Wood hakkında söylediği 2009'da verdiği röportajdaki bir alıntıyı savundu:

Her gün kafatasını balyozla parçaladığım fantezilerim var.

Temsilcileri sözlerinin "açıkça yeni kaydının tanıtımını yapan gösterişli bir rock yıldızı röportajı" olduğunu "ve gerçek bir beyan" olmadığını öne sürmüştü.

Wood'un son yorumları, bu hafta Manson'ı sözümona tacizci diye nitelendirmesinin ardından geldi. Instagram paylaşımında oyuncu şunları yazmıştı:

Tacizcimin ismi Brian Warner, dünya onu Marilyn Manson ismiyle de biliyor.

Beni istismar etmeye ben gençken başladı ve beni yıllarca korkunç biçimde istismar etti. Beynim yıkanmıştı ve itaate zorlanmıştım.

Onüç (Thirteen) filminin yıldızının gönderisini paylaşmasının ardından daha fazla kadın kendileriyle ilişkili suçlamalarla öne çıktı.

Manson bu suçlamaları Instagram gönderisinde reddederek şunları yazdı:

Özel ilişkilerim, benzer fikir yapısına sahip partnerlerle bütünüyle rızaya dayalıydı. Şu an diğerlerinin geçmişi nasıl ve neden çarpıtmayı tercih ettiğinden bağımsız olarak, gerçek budur.

Manson'ın plak şirketi ve menajerlik ajansı CAA, suçlamalar üzerine Manson'la ilişkilerini kesti. Manson'ın uzun süredir menajerliğini yapan Tony Ciulla'nın da müzisyenle bağlarını kopardığı belirtildi. 52 yaşındaki şarkıcı American Gods ve Creepshow isimli televizyon dizilerinden çıkarıldı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU