Mark Zuckerberg'le okul arkadaşı olan Natalie Portman, Facebook'a hiçbir zaman katılmamış

Oyuncu, 2010 yapımı The Social Network'te sahnelenen olaylar esnasında Zuckerberg'le birlikte öğrenciydi

Natalie Portman şimdiye kadar bir Akademi Ödülü, iki de Altın Küre kazandı (AP)

Natalie Portman, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'le birlikte Harvard'a gitmiş olmasına rağmen Facebook'a hiçbir zaman üye olmadığını itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Thor (2011) filminin yıldızı, Avustralya talk show programı The Project'e konuşurken sosyal medya platformunun son yıllardaki ticari uygulamalarının onu uzak durma kararına yönlendirdiğini söyledi.

Portman, "Biliyorsunuz, Facebook ben de oradayken okulda başladı" diye açıkladı. "Oradayken de o günden sonra da üye olmadım."

Portman konuşmasını şöyle sürdürdü:

Şunun farkına vardık ki herkesin parçası olduğu tüm bu platformların daha fazla sorumluluğu olmalı. Bu bağlamda, insanların hakikat olarak gördüğü bilgileri yayan bir tür yayım platformu görevi görüyorlar.

2019'da Portman, birinci sınıf öğrencisi Zuckerberg Facebook'u kurduğu esnada Harvard'da son sınıf öğrencisi olduğunu söylemişti.

Portman, "Okula Facebook, Instagram ve kameralı telefonum olmadan gittim" dedi.

Bu yüzden gerçekten kendi işlerimle ilgilenmeye devam ettim ve bunları insanların tüketmesi için paylaşmadım. Ki çok da şanslıydım, neden biliyor musunuz? Ergenken ya da genç bir yetişkinken hatalar, aptalca şeyler yapmak ve bunların sizi sonsuza dek rahatsız etmemesi güzel bir şey. Bu yüzden, bundan küçük bir farkla kaçınabilmiş olduğum için çok şanslıydım. Çok genç olduğun için teşekkürler Mark Zuckerberg.

Adı geçmese de David Fincher'in Facebook'un kuruluşundan esinlenen 2010 yapımı draması Sosyal Ağ'da (The Social Network) oyuncuya gönderme yapılıyor.

Filmdeki bir karakter, Facebook sayesinde Zuckerberg'in "Nobel sahipleri, Pulitzer Ödülü kazananları, geleceğin Olimpiyat sporcuları ve bir film yıldızına" ev sahipliği yapan kampüsteki en büyük isim haline geldiğinden bahsediyor, sonuncu madde Portman'a gizli bir gönderme yapıyor.

Aralıkta Portman, sahne ışığı altındaki genç bir oyuncu olarak "cinselleştirildiğini" ve daha sonra bununla savaşmak için kendi kamusal davranış tarzını değiştirdiğini açıklamıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU