TGC Genel Sekreteri Güneş: İl sağlık müdürlüğü talep eden gazetecilerin aşılanabileceğini söyledi

Türkiye Gazeteciler Cemiyet Genel Sekreteri Sibel Güneş, gazetecilerin il sağlık müdürlüğüne başvurmaları halinde aşı olabileceklerini açıkladı.

Fotoğraf: AA

Çin’den gelen Covid-19 aşısı sağlıkçılar başta olmak üzere belirlenen risk gurubundaki meslekler  ile son olarak 75 yaş üstü vatandaşlarda da uygulanmaya başlandı.

 Pandeminin ilk gününden itibaren kısıtlama kapsamı dışında tutulan ve görevlerine devam eden gazetecilerin de aşılama programına alınmadı.

Gazeteci Gökhan Kayış’ın Youtube kanalının canlı yayın konuğu olan Türkiye Gazeteciler Cemiyet Genel Sekreteri Sibel Güneş, sokakta aktif görev yapan gazetecilerin İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurmaları halinde aşı olabileceklerini açıkladı.

Kamuoyu önünde öne geçiyormuş gibi bir izlenim uyandırmaktan çekindiklerini belirterek konuyu İl Sağlık Müdürlüğü ile görüştüklerini belirten Güneş şunları söyledi:

İngiltere’de, Fransa’da çalışan meslektaşlarımız neredeyse birincil risk gurubunda ve ilk halkada aşılandılar. Bunu ilettik il sağlık müdürlüğü ile paylaştık. Ama dedik bunu bizim ön alıyormuşuz gibi olmamız çok büyük bir haksızlık. Sürekli iktidarın genç temsilcilerin aşılandığının görüyorsunuz. Toplumsal infiale neden oluyor. Biz kritik bir meslek yapıyoruz. Bunun bir formüle bağlanmasını istiyoruz. Bir tasnif içinde yapılmasını istiyoruz. İl sağlık müdürlüğü talep eden gazetecilerin aşılanabileceğini söyledi. Toplu olarak değil ama bireysel olarak başvuran gazetecilerin aşılanabileceğini söylediler.

2008 ile 2013 yılları ardasında iptal edilen gazetecilik mesleği yıpranma payının eksik olan prim borçlarının geriye dönük olarak ana para üzerinden yeniden ödenmesi konusunda da açıklama yaptı. Gazetecilerin pirim borçlarının vergi affı kapsamı dışında tutulduğunu belirten Güneş şöyle konuştu

2008-2013 arasında gazeteciler yıpranmıyor diye iktidar bizim yıpranma payımızı iptal etti. Daha sonra 2013 yılında bir depremde gazeteciler hayatını kaybedince bu hakkımızı iade etti. Geriyle dönük ödeme imkanı sağlandı. 2014 yıllarında 2 bin 900 lira civarındayken bugün altın 7 bin lirayı bulur duruma geldi.

“Hepiniz tutuklanacaksınız” tehdidi

Türkiye’de gazetecilik mesleğine yönelik tehdit ve baskılar üzerine de konuşan Sibel Güneş, FETÖ döneminde cemiyetin ele geçirilmeye çalışıldığını söyledi.  Güneş, “Ahmet Şık ve Nedim Şener’in tutuklanması sürecinde cemiyet olarak yürüyüşler düzenledik. Genç gazeteciler FETÖ halka hesap verecek diye aleyhine sloganlar attı. Bu dönemde toplantılarımıza katılan FETÖ’nün medyasının sözde etik konseyi başkanı Halit Esendir toplantılarımıza katıldı. Dedi ki eğer bu tür sloganlar atılırsa hepiniz tutuklanacaksınız dedi. Arkadaşlarınızı uyarın dedi” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU