AK Parti’li Ünal: Teknoloji şirketlerinin sınırlarını belirlemeye yönelik adımlar, gelecek dönemin en önemli meselelerinden biri

Ünal, Soylu ve Bahçeli’nin kaldırılan tweetleri üzerinden Twitter’a yüklendi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin paylaşımlarını kısıtlayan Twitter için bir değerlendirme yaptı.

Ünal, Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Dijital alan dediğimiz bu başıboş sahayı milli güvenlik meselesi olarak görmek ve bu teknoloji şirketlerinin sınırlarını belirlemeye yönelik adımlar atmak gelecek dönemin en önemli meselelerinden birisidir” dedi.

Twitter’ın siber dünyada Türkiye'nin egemenlik hakkını kabul etmemeye devam ettiğini ifade eden Ünal, “Ulus ötesi sosyal medya şirketleri adeta devletlerle egemenlik mücadelesine girişip devletler üzerinde siyasi, ideolojik ve kültürel bir hegemonya oluşturmaya çalışmakta” iddiasını yazdı.

“Dünyada birçok örneğini de gördüğümüz bu durumun son örneğini bugünlerde Türkiye’de gördük” ifadelerine yer veren Ünal şöyle devam etti:

Önce İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun ardından MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar kısıtlandı ve kaldırıldı. Aynı teknoloji şirketlerinin terör örgütlerinin propagandalarına izin verdiklerini hatta onlar için kullanışlı birer iletişim aracı haline geldiklerini çok iyi biliyoruz. “Siber egemenler” bunları ise “ifade özgürlüğü” kapsamı altında değerlendiriyor.

“Siber egemenler”in açıkça seçimle iş başına gelmiş hükümetleri, siyasi parti liderlerini hedef aldığını söyleyen Ünal, “Kendilerini hizmet verdikleri ülkelerin demokrasisinden dahi üstün görmektedirler” diye yazdı.

Ünal değerlendirmesini şöyle sonlandırdı:

Dijital alan dediğimiz bu başıboş sahayı milli güvenlik meselesi olarak görmek ve bu teknoloji şirketlerinin sınırlarını belirlemeye yönelik adımlar atmak gelecek dönemin en önemli meselelerinden birisidir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Twitter Bahçeli'nin 3 Şubat'ta Boğaziçi Üniversitesindeki protestolara ilişkin, "Sırtlarını ajanlara, zalimlere ve karanlık çevrelere dayamış olanlar evlat değil başı ezilmesi gereken zehirli yılanlardır. Yasa dışı eylemleri diğer üniversitelere teşmil etmek için kuyruğa girenler bunun bedelini acıklı şekilde ödemelidir" ifadelerini silmişti.

Soylu’nun ise LGBTİ+’lar için ‘sapkın’ ifadesini kullandığı paylaşımına, Twitter tarafından uyarı konulurken, “nefret söylemi hakkındaki kurallarını ihlal ettiği” notu düşülmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU