MHP, BM ve demokratik ülke yönetimlerini Twitter’a karşı ortak hareket etmeye çağırdı

Bahçeli’nin tweetinin engellenmesinin ardından Yalçın, Twitter’ın yayınlarının denetlenmesini istedi

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Twitter’ın Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin tweetlerini kısıtlamasına karşı BM ve demokratik ülke yönetimlerini ortak hareket etmeye çağırdı.

Yalçın, yaptığı tweet paylaşımlarında Twitter’ın sosyal medyanın kırk haramisi haline geldiğini savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Hem milyonlarca takipçisi bulunan siyasetçiler üzerinden trilyonlar kazanan, hem de onların tweetlerini keyfine göre sansürleyen Twitter’ın bu sosyal medya simsarlığına kimse boyun eğmez, eğemez” diyen Yalçın şöyle devam etti:

Twitter devlet içinde devlet, medya içinde medya patronu gibi davranmakta; kerameti kendinden menkul kurallarını hem bütün ülkelere, hem de bütün insanlığa dayatmaktadır. Şurası bilinmelidir ki hiç kimse veya hiçbir kuruluş uluslararası hukukun, evrensel insanlık değerlerinin ve her ülkede yerel kültürel değerlerle zenginleştirilerek tatbik edilen modern demokratik nizamın üzerinde değildir. Ayrıca her ülkenin kendine göre sosyal kıymetler bütünü, inanç iklimi, demokrasi anlayışı ve toplumsal öncelikleri vardır. Yerel ve toplumsal olsa da insani değerler ve inançlar kutsaldır, masundur; asla tekelleştirilemez, tahakküm altına alınamaz. Hiçbir ülke veya kuruluş, bir başka ülke veya toplumun demokratik düzenine müdahalede bulunamaz, ilke ve hukuk dayatamaz.

Şirketin uluslararası hukuku ve evrensel normları çiğneyerek kendini devlet veya devlet otoritesi yerine koyduğunu, kendi hukukunu dayattığını medyada ve tröstleşme eğiliminde olduğunu iddia eden Yalçın, “Twitter ve benzeri sosyal medya kuruluşlarını masaya yatırma zamanı çoktan gelmiş ve geçmektedir. Bütün ülkelere kendi menfaat nizamını dayatmaya kalkarak uluslararası güvenlik ve barışı tehlikeye sokan bu türden sermaye ve çıkar unsurlarını hizaya getirmek üzere uluslararası camiayı harekete geçmeye çağırıyoruz. Birleşmiş Milletleri ve hatta bütün demokratik ülke yönetimlerini bu konuda ortak hareket etmeye davet ediyoruz” dedi.

Yalçın, paylaşımlarını, “Türk demokrasisine müdahale niteliğindeki bu cüretkâr tutum karşısında Türkiye olarak derhâl gereken tedbirler alınmalı, Twitter’ın tahakkümüne ve hadsiz müdahaleci davranışına cevap olarak bu sosyal medya kuruluşunun yayınları denetlenmelidir” ifadesiyle noktaladı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU