İYİ Partili Türkkan: AK Parti, Boğaziçi'ndeki olayların durmasını değil büyümesini istiyor

AK Parti'nin Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemleri kışkırttığını öne süren Türkkan, "AK Parti hazırladığı yeni anayasa öncesi, toplumsala tansiyonu yakın zamanda sokağa taşımak istiyor" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Reuters

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara katılan öğrenciler için "Siz öğrenci misiniz, terörist misiniz?" sözlerile tepki gösteren Türkkan, "Bu çocuklar terörist değil. Bunlar bizim çocuklarımız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Boğaziçi Üniversitesi'nde protestoya katılanlara da seslenen Türkkan şunları kaydetti:

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gençlerimize sesleniyorum. Demokratik tepkilerini ortaya koyarken tuzaklara gelmemeliler. Haklıyken haksız duruma düşmemeliler. Farklı hesap peşinde olanlara karşı dikkatli olmalılar. Aralarında mutlaka provokatif eylemciler olacaktır. Orada görev yapan polislerimize de sesleniyorum. Provokatif eylemcileri ayırmak onların görevi.

AK Parti'nin Boğaziçi'ndeki olayları kışkırttığını iddia eden Türkkan, "AK Parti, Boğaziçi'ndeki olayların durmasını değil büyümesini istiyor. Gezi benzeri toplumsal bir olaya dönüşmesini istiyor. Bunun için de kışkırtıyor. AK Parti'nin Gezi olayları sırasında da kurduğu bu oyuna Türk milleti düşmemeli, demokratik tepkileri ortaya koyanlar düşmemeli. AK Parti hazırladığı yeni anayasa öncesi, toplumsala tansiyonu yakın zamanda sokağa taşımak istiyor" ifadelerini kullandı. 
 

20210203_2_46693386_62191397.jpg
Fotoğraf: AA


"Soylu, tehlikeli ifadeler kullanıyor"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı bir televizyon programında, "15 Temmuz'u FETÖ yapmadı" sözlerine ilişkin ise Türkkan, "FETÖ yapmadıysa kim yaptı? Aradan 5 sene geçti.Öyle tehlikeli ifadeler kullanıyorlarki, yarın öbürgün FETÖ duruşmalarında o sanıklar bu ifadeleri savunma olarak verecektir. Bildi bir şey var da söylemiyorsa bu daha kötü. Ama kullandığı bu ifadeler çok tehlikeli" dedi.

Türkkan, Kovid-19 salgınına rağmen AK Parti kongrelerinin gerçekleşmesine tepki göstererek "AK Parti böyle bir kongre yapabiliyor. 20-30 kişinin yemek yediği lokantalar neden kapalı. Bundan dolayı 2 milyon kişi işsiz. Bu virüs pideyi, kebabı seviyor ama kongre olunca oraya uğramıyor" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU