Akif Beki: Erdoğan’ın aradığı gençlik Boğaziçi Üniversitesi’nde ortaya çıktı

“İktidar, aradığı gençliği Bogaziçi'nde buldu. Sevgiyle kucaklamak, alınlarından öpmek için ne duruyor?”

Fotoğraf: Reuters

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, geçmişte danışmanlığını yaptığı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu milletin gençlerine asla dalkavukluk yakışmaz, yaraşmaz” sözlerini hatırlattı ve “Aradığı gençlik Boğaziçi Üniversitesi’nde ortaya çıktı” dedi.

 Beki, bugünkü köşe yazısında Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından başlayan eylemleri yazdı. Karar yazarı, yazısında Erdoğan’ın 2015 ve 2017 yıllarında yaptığı şu konuşmalara yer verdi:

Sakın kula kul olmayın. Sakın makam, mevki sahiplerinin önünde eğilmeyin, ister cumhurbaşkanı, ister başbakan, ister para babaları olsun. Şunu bilelim ki eğilmek, dalkavukluğu getirir ve bu milletin gençlerine asla dalkavukluk yakışmaz, yaraşmaz.

Bize sorgusuz sualsiz itaat eden bir gençlik değil, neyi niçin savunduğunu bilen bir gençlik lazım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki, daha sonra şu görüşlerini dile getirdi:

Cumhurbaşkanının aradığı gençlik Boğaziçi Üniversitesinde ortaya çıktı.   İktidarı savunmaya din savunması süsü vermek için Kabe'ye saygısızlığı kullanırsanız, gözlerinden kaçmıyor. Cumhurbaşkanı'nın istediği üzere neyin, niçin savunulduğunu, doğru tepkinin ne olması gerektiğini biliyorlar. 

AK Parti il kongrelerinde kapalı salonları tıklım tıklım doldurmanın serbest ama bir avuç öğrenciye, rektörü protesto için  açık havada toplanmanın neden yasak olduğunu da sorguluyorlar. Bu çifte standardı, salgın gerekçesine dayandırmayı akılları almıyor. 

Şevval Sam'ın, Canan Kaftancıoğlu'nun kapalı restoranda yemek görüntülerine kaymakamlıklar arkadan ceza kesip yollarken, salonları tıklım tıklım dolduran AK Parti teşkilatlarına bir işlem yapılmamasını da anlayamıyorlar. 

Kanun önünde eşitlik talep ediyorlar. Yasaksa niye herkese yasak değil, serbestse niye herkese serbest değil diye soruyorlar.  

Bu haksızlığın, onları yanlış yapmaya kışkırtan bir provokasyon olduğunu da fark ediyorlar. Ve provakasyona gelmeyecek, tahrike kapılmayacak, duyarlılıklarıyla oynatmayacak dikkate sahipler.  

"Damarlarına basıldığı halde taşkınlıktan uzak durmayı, haklı kalmayı, polis müdahalesine gerekçe vermemeyi başardılar" diyen Beki, şunları yazdı:

Z kuşağı bunlar, zehir gibi kafaları. Cumhurbaşkanı, CHP'nin bilmedikleri ayrıcalıklı tek parti geçmişini onlara anlatmak gerektiğini söylüyordu. Buradan niçin başlanmıyor anlatmaya? 

Valilik, “LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye" polisin, önceki akşam kampüse girerek müdahale ettiğini açıkladı. Aralarında LGBT'li arkadaşlarının olması müdahaleyi haklılaştırırmış gibi. Bu alakasız detayın niye vurgulandığını görecek, eylemlerinin rayından çıkarılmasına izin vermeyecek bilinçteler.  

Boğaziçi Dayanışması'nın açıklamasından anlıyoruz ki, olayı LGBTİ destekçileriyle karşıtlarının kavgasına çevirtmeyecekler. Eylemlerinin amacını saptıracak, öğrencileri bölecek ve birliklerini bozacak tuzaklara düşmemeleri için arkadaşlarını da uyarıyorlardı. 

İktidar, aradığı gençliği Bogaziçi'nde buldu. Sevgiyle kucaklamak, alınlarından öpmek için ne duruyor? 

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU