İzmir’de peş peşe depremler

İzmir'de kasım ayında yaşanan depremde 117 kişi hayatını kaybetmişti

Fotoğraf: AA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na göre İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 5 deprem meydana geldi. Depremlerin ilki saat 08.03'te 4,1 büyüklüğünde oldu. AFAD'a göre bu deprem 24,46 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Daha sonra saat 08.46'da 5.1 büyüklüğünde başka bir deprem daha meydana geldi. Bu deprem de AFAD'a göre 20.69 kilometre derinlikte gerçekleşti. İkinci depremden 1 dakika sonra saat 08.47'de 7 kilometre derinlikte 4.8 büyüklüğünde bir başka deprem oldu.

Depremlerin sonuncusu saat 09.00'da yine aynı noktada 4.7 büyüklüğündeydi. Bu depremin derinliği ise 7.08 kilometre olarak kaydedildi.

En son olarak saat 11.35'te Karaburun açıklarında tekrar 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Valiliğe olumsuz bilgi ulaşmadı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, herhangi bir olumsuz durumunun bildirilmediğini kaydetti. Alandaki taramaların sürdüğünü aktaran Köşger, "Depremlerde şu ana kadar can kaybı ya da hasar bilgisi ulaşmadı. Karaburun başta olmak üzere kent genelinde taramalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da depremler sonrası mahallelerde geniş çaplı tarama yaptıklarını, bir yıkım veya can kaybı ile karşılaşmadıklarını belirti. Erdoğan, ekiplerin alandaki çalışmalara devam ettiğini ifade etti.

117 kişi hayatını kaybetmişti

İzmir'deki kasım ayında yaşanan depremde 117 kişi hayatını kaybetmiş, 1032 kişi yaralanmış, enkaz altından 107 kişi sağ çıkarılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU