Akit yazarı: Hükümetin FETÖ ile bir dönem gayet iyi geçindiği doğrudur

“Dün FETÖ’ye karşı çıkan bugün destekleyemez. Ama dün destek verip de 17/25 Aralık’tan sonra karşı çıkan doğrusunu yapmıştır”

Fotoğraf: AA

Akit gazetesi yazarı İbrahim Karataş, AK Parti hükümetinin “bir dönem FETÖ ile gayet iyi geçindiğini” söyledi. Karataş, “İki taraf arasındaki kopuş her ne kadar 17 ve 25 Aralık 2013 olarak bilinse de aslında 2010’lara kadar gider. Ak Parti hükümetleri FETÖ’yü bir cemaat olarak bildi ve sahip çıktı. Sonradan dinle bir alakalarının olmadığını öğrenince ayrışmaya başladı” diye yazdı.

Karataş, bugünkü köşe yazısında Habertürk ekranlarında gelen tartışmaya isim vermeden katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazısında “Gazeteci yandaş da olabilir, yoldaş da” ifadesini kullanan Karataş, “Karşı cenahtakileri eleştirmesi en doğal hakkıdır. Ancak saldırmaya ve iftira atmaya hakkı yoktur. Bilhassa insanların geçmişini önüne koyup geçmişte böyle böyle dedin şimdi böyle düşünüyorsun demek kötü niyete girer” diye yazdı.

“Hükümetin FETÖ ile bir dönem gayet iyi geçindiği doğrudur” diyen Karataş, şunları söyledi:

İki taraf arasındaki kopuş her ne kadar 17 ve 25 Aralık 2013 olarak bilinse de aslında 2010’lara kadar gider. Ak Parti hükümetleri FETÖ’yü bir cemaat olarak bildi ve sahip çıktı. Sonradan dinle bir alakalarının olmadığını öğrenince ayrışmaya başladı. FETÖ hükümetin üzerine gidince de tam bir kopuş oldu. İyi ilişkilerin 2002 ile 2010 yılları arasında sürdüğünü farz edersek, birliktelik 8 yıl sürmüş oluyor. Aynı dönemde muhalefet FETÖ ile sırf örgüt cemaat görünümünde olduğu için kanlı bıçaklıydı. Çünkü bizdeki muhalefet dinden ve dindarlardan hep nefret edegelmiştir. 

Birisini suçlarken geçmişine bakmamak gerektiği görüşünü savunan Karataş, yazısını şöyle sonlandırdı:

Bağlamak gerekirse, birisini suçladığınız zaman o kişinin dün ve bugün nerde durduğuna bakacaksınız. Bir de kendinizin dünden bugüne nasıl bir değişim yaşadığınıza bakacaksınız. Dün FETÖ’ye karşı çıkan bugün destekleyemez. Ama dün destek verip de 17/25 Aralık’tan sonra karşı çıkan doğrusunu yapmıştır. Makbul olan bu örgüte hep karşı gelmekti ki bu insanlardan da çok var. Onların duruşları takdire şayandır. 

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU