Medipol Başakşehir, teknik direktörlük görevi için Aykut Kocaman ile prensipte anlaştı

Medipol Başakşehir Kulübü, teknik direktör Aykut Kocaman ile prensip anlaşmasına vardıklarını duyurdu. Kocaman, en son Konyaspor'da görev almıştı

Aykut Kocaman / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in son şampiyonu Medipol Başakşehir, Okan Buruk ile yollarını ayırmasının ardından yeni teknik direktör konusunda Aykut Kocaman ile anlaştı.

İstanbul temsilcisinin internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Kulübümüz, teknik direktör Aykut Kocaman ile prensip anlaşmasına varmıştır. Detaylı bilgiler, pazartesi günü kamuoyuyla paylaşılacaktır.

 

 

Ligde geçen sezon Okan Buruk ile şampiyonluğa uzanan ve Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez gruplarda mücadele etme hakkı kazanan Başakşehir, bu sezon alınan kötü sonuçların ardından genç teknik direktörle yollarını ayırmıştı.

Süper Lig'de en son geçen sezon Konyaspor'u çalıştıran ve yeşil-beyazlı ekiple 9 Şubat'ta yollarını ayıran deneyimli teknik adam, o tarihten itibaren herhangi bir takımda görev almadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konyaspor ile geçen sezon 22 maça çıkan Kocaman, 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 yenilgi gördü. Söz konusu karşılaşmada rakiplerine 16 gol atan Kocaman'ın öğrencileri, kalelerinde 28 gol gördü.

İstanbulspor, Malatyaspor, Konyaspor, Ankaraspor ve Fenerbahçe'de görev alan Kocaman, kariyerinin en parlak dönemlerini de bir dönem formasını giydiği sarı-lacivertli kulüpte yaşadı.

2010-11 sezonunda Fenerbahçe ile Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Kocaman, 2011-12 ile 2012-13'te Türkiye Kupası zaferi elde etti. Kocaman ayrıca, 2016-17 sezonunda çalıştırdığı Konyaspor ile de Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Teknik direktörlük kariyerinde toplam 605 kez kulübede yer alan tecrübeli teknik adam, 265 kez sahadan galibiyetle, 181 kez de mağlubiyetle ayrıldı. 159 maçta ise eşitlik bozulmadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU