Perinçek: Uygur Türklerinin sorunlarını Vatan Partisi olarak biz çözüyoruz

İYİ Parti lideri Akşener'in grup toplantısında Uygur Türkü bir kadını kürsüye çıkarmasını eleştiren Perinçek, "Meclis kürsüsünü kışkırtma kürsüsü haline getiriyorlar" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türklerinin durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Perinçek, Türkiye ile Çin arasında imzalanan "suçluların iadesi" anlaşmasında Türkiye'nin ret hakkı bulunduğunu belirterek,  "Uygur Türklerinin iade edileceği" iddialarının gerçek dışı olduğunu savundu.

Perinçek, Türkiye'nin şimdiye kadar Çin'e suçluların iadesi bağlamında kimseyi vermediğini vurgulayarak, "Çin Halk Cumhuriyeti, Türkiye'nin taleplerini yerine getiriyor. Oradaki FETÖ'cüleri falan Türkiye'ye teslim ediyor" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Meclis kürsüsünü kışkırtma kürsüsü haline getiriyorlar"

Perinçek, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in TBMM'deki grup toplantısı sırasında kürsüye Doğu Türkistanlı bir kadını çıkarmasını da eleştirerek şunları kaydetti:

Meclis kürsüsünü kışkırtma kürsüsü haline getiriyorlar. Uygur Türklerinin sorunlarını Vatan Partisi olarak çözüyoruz. Çin makamları burada son derece anlayışlıdır. Çözümlerde yapıcı tavırlarda bulunuyorlar. Yanlışlar ve haksızlıklar varsa bunu bize getirin, çözelim. İYİ Parti şu anda CHP ile birlikte PKK ile HDP ile yan yana gelmedi mi? İttifak kurmadı mı? İttifakı bütün Türk milleti seyretmiyor mu?

Akşener'in 1990'lı yıllarda FETÖ'nün örgütlenmesinde açık görev yaptığını iddia eden Perinçek, Balyoz, Ergenekon soruşturmalarında Akşener'in İçişleri Bakanlığı döneminde göreve getirdiği emniyet yetkililerinin yer aldığını öne sürdü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU