İl başkanlığı adaylığı için düzenlediği ikinci toplantıyı da polis bastı: Ben Erdoğan'ın hamalı olacağım

Basın açıklaması yaparak AK Parti il başkanlığı için adaylığını açıklamak isteyen Metin Kaya'nın gazetecileri davet ettiği otel polis baskınına uğradı. Kaya, "Kimden korkuyorsunuz? Ben Erdoğan'ın hamalı olacağım" dedi

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı için adaylığını açıklamak isteyen  Metin Kaya'nın düzenleyeceği toplantıya ikinci kez izin verilmedi /  Fotoğraf: ts61.net/

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı için adaylığını açıklamak isteyen Trabzon İli Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Kaya'nın düzenlediği iki toplantı da emniyet güçleri tarafından koronavirüs kuralları ihlal edildiği gerekçesiyle basıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Duruma tepki gösteren Metin Kaya, "Kimden korkuyorsunuz? Ben Erdoğan'ın hamalı olacağım" ifadelerini kullandı.

Trabzon İli Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Kaya da AK Parti Trabzon il başkanlığı için aday olduğunu duyurdu.

Metin Kaya, geçen yıl kasım ayında bir otelde basın toplantısı düzenleyerek il başkan adayı olduğunu açıklamak istemiş; ancak emniyet müdürlüğü ekipleri pandemi kurallarını ihlal ettiği ve İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun "kapalı alanda toplantı yapılamaz" kuralına uymadığı gerekçesiyle basın toplantısı engellemişti.

Metin Kaya dün de adaylık süreciyle alakalı Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenlemek istedi. Bu kez de basın toplantısı valilik tarafından iptal edildi.

“Erdoğan "Çekil” demediği sürece varım"

Bunun üzerine cemiyet önünde açıklama yapan Kaya, "Delege sayısı 500, elimde 242 delege imzası var. Ben sadece ihale alma mekanizmasında yokum. AK Parti'nin hamal kısmındayım. Recep Tayyip Erdoğan'ın hamalı olacağım. O olmazsa evinizden çıkmaya cesaret edemezsiniz. Ben sizin yüzünüzden yönetim listemi açıklayamıyorum. Herkesi tehdit ediyorsunuz. Erdoğan direkt veya dolaylı yoldan "Çekil” demediği sürece varım" ifadelerini kullandı.

 

Sözcü, Haber61

DAHA FAZLA HABER OKU