Ocaktan: AK Parti’yi bu kör kuyuya kim itti?

"Bugün AK Parti iktidarının yanlışlarını bile avuçları kızarıncaya kadar alkışlayan çıkar odaklı 'iyi gün dostları'nın hiçbirisi yarın zor günlerde AK Parti’nin yanında olmayacak"

Fotoğraf: Twitter

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, geçmişte milletvekilliği de yaptığı AK Parti’yi eleştirdiği yazısında “AK Parti’yi bu ‘kör kuyu’ya kim itti?” diye sordu.

Ocaktan, bugünkü köşe yazısında son günlerde siyasetçi ve gazetecilere yönelik fiziki saldırılar ile birlikte yaşanan hak ihlallerini kaleme aldı. Ocaktan, şöyle yazdı:

Hep dönüp dolaşıp “keşke AK Parti reformist kimliğini kaybetmeseydi” diye hayıflanıyoruz, ama bir gerçek var ki bugün AK Parti “vesayetçi” ve ulusalcı istikamette dolu dizgin ilerlemeye devam ediyor.

İyi güzel de AK Parti’yi bu “kör kuyu”ya kim itti? Mesela Boğaziçi Üniversitesi’nin kapısına kelepçe takılmasında “dış güçler”in parmağı olabilir mi? İktidarın uygulamalarını eleştiren, muhalefet eden herkesin “hain” ya da “terörist” ilan edilmesi “üst aklın” oyunu olabilir mi acaba?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Televizyonlarda AK Parti’yi savunan bazı kişilere yönelik eleştirilerini dile getiren Karar yazarı, şöyle devam etti:

Görünen o ki bu negatif gidişatın bir sahibi yok. Ama bütün bu olup bitenlere rağmen, memlekette her şeyin güllük gülistanlık olduğunu anlatmaya çalışan öyle bir yeminli ekip var ki, bunları görünce AK Parti adına üzülmemek mümkün değil.

Hiç uzağa gitmeye gerek yok, bugün AK Parti’yi savunmak üzere ‘yolda bulunup’ televizyonlara yerleştirilen “kurşun askerler”e bile baksanız, AK Parti’nin nasıl bir çıkmaz sokakta ilerlediğini rahatlıkla görebilirsiniz... Birisi çıksa acaba AK Parti millet nezdinde nasıl zaaf içinde gösterilebilir diye özel bir çalışma yapsa, herhalde bu kadar kurşun askeri ekranlara dizemezdi. Hemen hepsi, her gün ekranlardan bağırıp-çağırarak, parmak sallayarak AK Parti adına millete ayar vermeye çalışması sanırım tarihe “kara mizah” olarak geçecek görüntülerdir.

Ocaktan, yazısını şöyle bitirdi:

Şundan eminim ki bugün AK Parti iktidarının yanlışlarını bile avuçları kızarıncaya kadar alkışlayan çıkar odaklı “iyi gün dostları”nın hiçbirisi yarın zor günlerde AK Parti’nin yanında olmayacak ve başka bir trenle yollarına devam edeceklerdir.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU