Yeni Zelanda parlamentosuna baltayla saldıran kişi tutuklandı

Wellington'daki parlamento binasının dış camları saldırı nedeniyle hasar gördü

Yeni Zelanda'da bu tip olaylara nadiren rastlanıyor (AFP)

Yeni Zelanda'da bir adam tek başına baltayla parlamento binasına saldırdı. Yeni Zelanda Parlamentosu saldırının gerçekleştiği sırada siyasetçilerin yaz tatilinde olması nedeniyle boştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Guardian'ın haberine öre yerel olarak "arı kovanı" diye de bilinen parlamento binasına saldırı çarşamba sabahın erken saatlerinde gerçekleşti. Saldırı nedeniyle parlamentoya açılan 5 dış cam kapı ciddi hasar gördü. 

Polis teşkilatı sözcüsü, polisin 5.25'te ihbar aldığını ve bahsi geçen kişinin 5.35'te olaysız biçimde tutuklandığını aktardı. Çarşamba Wellington'da mahkemeye çıkacak 31 yaşındaki zanlı kasıtlı hasar ve saldırı silahı bulundurmakla suçlanıyor. 

Saldırının neden gerçekleştirildiği henüz bilinmiyor. Polis teşkilatı sözcüsü, "Cam panellere zarar veren kişi parlamentoya girme girişiminde bulunmadı" diye belirtti. Yeni Zelanda'da bu tip saldırılara nadir rastlanıyor. 

İklim değişikliği bakanı James Shaw parlamentoya yürüdüğü sırada 2019'da saldırıya uğramıştı ve o zamana kadar 10 yıldan fazla bir süredir herhangi bir siyasetçiye saldırıda bulunulmamıştı. Olay Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'in siyasetçilerin kolay ulaşılabilirliğinin hafife alınmaması gerektiği uyarısından bulunmasına neden olmuştu.

 

Independent Türkçe, The Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU