Kaftancıoğlu'ndan Erdoğan ve Soylu'ya yanıt

Kaftancıoğlu açıklamasında "Terör ve terör örgütleri ile hiçbir zaman işim olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kendisini hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'ya yanıt verdi.

Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkında "DHKP-C militanıdır" ifadesini kullanmasının ardından bir açıklama yaptı.

Açıklamasında İstanbul seçimlerini hatırlatan Kaftancıoğlu "Bu başarıyı bir türlü hazmedemeyen AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, CHP İstanbul İl Başkanı olduğum andan itibaren sürekli ve sistematik saldırı altında, asılsız suçlamalara, dayanaksız/delilsiz ceza davalarına ve hakaretlere maruz kalmaktayım" ifadelerini kullandı.

"Terör ve terör örgütleri ile hiçbir zaman işim olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır" ifadelerinin de yer aldığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

Bilindiği üzere 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi, Millet İttifakı çatısı altında girdiği seçimlerde, İstanbul’da önemli bir seçim başarısı elde etmiştir. Bu başarıyı bir türlü hazmedemeyen AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, CHP İstanbul İl Başkanı olduğum andan itibaren sürekli ve sistematik saldırı altında, asılsız suçlamalara, dayanaksız/delilsiz ceza davalarına ve hakaretlere maruz kalmaktayım. 

Bugün de AKP Genel Başkanı, yalanlarına yeni bir tanesini ekleyerek DHKP-C militanı olduğum savsatasında bulunmuştur. Bu saçma suçlamasına ilişkin elinde hangi delili varsa derhal kamuoyuna açıklamak zorundadır. 

Bir hekim, bir kadın, bir insan hakları savunucusu olarak tüm yaşamım boyunca demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü savunduğum gibi bundan sonra da savunmaya devam edeceğim. Terör ve terör örgütleri ile hiçbir zaman işim olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. 

Canan Kaftancıoğlu olarak CHP İstanbul İl Başkanı seçilene kadar tek bir aleyhe suçlama, iddia ve dava ile karşılaşmadığımı, bütün bunları sadece ve sadece siyasi nedenlerle yaşadığımı biliyorum. Demokrasi mücadelesine, çok daha güzel bir Türkiye için çalışmaya korkmadan ve yılmadan mücadele etmeye devam edeceğim. 

Ayrıca, AKP Genel Başkanının son iftiraları ve hakaretleri karşısında sessiz kalmayacağımı, Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla tüm yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağımı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat hakkında “Hakaret, Adil Yargıyı Etkileme ve Yargı Görevini Yapanı Etkilemeye Teşebbüs suçlarını işlemesi nedeniyle suç duyurusunda bulunacağımı ve ayrıca tazminat davası açacağımı kamuoyuna saygıyla duyururum.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan Soylu'ya yanıt

Kaftancıoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisi hakkındaki açıklamalarına da Twitter'dan yanıt verdi.

Kaftancıoğlu paylaşımında "CHP’si ve CHP’li il başkanları illerindeki tüm kesimlerin sorunlarıyla ilgilenir, takipçisi olur ve haklı mücadelenin yanında yer alırlar. Kibir göstermez davetlere de icabet ederler. Kıskanmayın ne olur, çalışın sizin de bizler gibi il başkanlarınız olur:))" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu ne demişti?

Soylu, İzmir'de yaptığı açıklamada isim vermeden Kaftancıoğlu'nu hedef alarak "Buradan sormak istiyorum, bir siyasi parti il başkanının, üniversitedeki bir rektör atamasında oranın önüne terörle iltisaklı militanlarıyla beraber gelenlerin içerisinde ne işi var?" ifadesini kullanmıştı.

Kaftancıoğlu'ndan üniversitelilere destek

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını proteto eden öğrencilere destek vermişti. 

Öğrencilerin üniversitenin önünde yaptığı protesto gösterilerine de katılan Kaftancıoğlu konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şunları kaydetmişti:

Boğaziçi Üniversitesi ve destek veren diğer üniversite öğrencilerine bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum her şeyden önce..
Örgütlü dayanışmayla; üniversitelere intihal ya da kayyumla değil zekayla girilebileceğini bir kez daha gösterdikleri için..

 

 

 

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU