5 bin 600 sayfalık Kovid destek paketi yasasında UFO maddesi: ABD istihbarat kurumları gizli verileri paylaşacak

180 günlük geri sayım 27 Aralık'ta başladı

2019’da Donald Trump, UFO’ya inanmadığını ama her şeyin mümkün olduğunu söylemişti (AFP)

ABD Başkanı Donald Trump 27 Aralık’ta Kovid-19 ekonomik destek paketini onaylarken 5 bin 593 sayfalık tasarının içinde, pandemiden başka konularda da bazı maddeler mevcut. Bunlardan biri, Pentagon ve istihbarat kurumlarının UFO verilerini tasarının onaylandığı andan itibaren 180 gün içinde Senato İstihbarat Komitesi'ne sunmasını gerektiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Raporun, tanımlanamayan hava fenomenlerine dair verilerin ve istihbarat raporlarının ayrıntılı analizini ve bunların bir ya da birden fazla düşmana atfedilip atfedilemeyeceğine dair değerlendirme içermesi gerekiyor.

Hem Bill Clinton hem de George W. Bush döneminde istihbarattan sorumlu savunma bakanı yardımcısı görevindeki Christopher Mellon, ulusal güvenlik bürokrasisinin, halkın ve askeri personelin endişelerini uzun süredir görmezden geldiğini söyledi. Yeni yönetimin gözetimle ilgili yetkilerini yerine getireceğinden umutlu olduğunu belirtti.

Pentagon "tanımlanamayan" hava olayı videoları yayımlamıştı

Sky News'ın haberine göre, Pentagon 2020 Nisan’ında ABD ordusuna ait uçaklarla tanımlanamayan hava olaylarının karşılaşmasını içeren üç video yayımlamıştı.

 

 

Daha önce Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı’nda UFO’ları araştıran Nick Pope, söz konusu görüntülerdeki nesnelerin uzaylı olabileceğini ancak kesin bir açıklamanın bulunmadığını ifade etti ve şu sözleri kullandı:

Pilotların yanlış algılaması ve ileriye dönük kızılötesi kamera anormalliklerinin birleşimiyle (çoğu radarda yakalandığı için bunlar pek muhtemel değil) uğraşmadığımızı varsayarsak, çok az seçenek var.

Pope, görüntülenenlerin ABD’nin kendi teknolojisinin habersizce test edilmesi ve Rus ya da Çin insansız hava aracı ihtimallerinin yanı sıra gerçekten bilinmeyen belki de uzaylı bile olabileceğini belirtti.

 

Independent Türkçe, Sky News, New York Post, Yahoo News

DAHA FAZLA HABER OKU