Habertük yazarı: Bulu, “Ben de Nişantaşı çocuğuyum” der gibi mesaj verdi

“Bu kadar protestonun ardından omuzlarında büyük bir yük var”

Fotoğraf: YouTube

Habertürk yazarı Kübra Par, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması tepkilere sebep olan Melih Buluı’nun yaptığı açıklamaları köşesine taşıdı. Par, “Ben hard rock ve Metallica dinleyen bir rektörüm” diyen Bulu için “Ben de Nişantaşı çocuğuyum der gibi aslında ‘Sizden biriyim’ mesajı verdi” yorumunu yaptı.

Par, bugünkü köşe yazısında dün Habertürk yayına çıkarak kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Bulu’nun ifadeleri hakkında özetle şunları yazdı:

Habertürk’te dün kendisini izleyince gördüm ki protestolara karşı hasmane bir tavır almıyor, normal karşıladığını söylüyor, diyalog çağrısı yapıyor, “Zaman içinde beni tanıyınca sevip benimseyecekler. Paydaşları dinleyerek birlikte kararlar alacağız. Boğaziçi kültürü devam edecek” diyor. Bu tavrı benimsemesi güzel.

Daha önce CHP ve LDP’de de siyaset yaptığının altını çizerek sekter bir AK Partili olmadığını ima ediyor.

“Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri istediği yerde istediği protestoyu yapabilir ama dışarıdan yabancıların provokasyon için araya karışmasına müsaade etmeyelim” çağrısında bulunuyor. Gözaltına alınan 17 öğrenciden 2’sinin Boğaziçili olduğunu dile getiriyor.

Keşke hangi üniversiteden olursa olsun öğrencilerin gözaltına alınmasını net bir biçimde kınasaydı.

En sempatik cümlesi ise “Boğaziçi kültürünü asla değiştirmeyeceğim. Ben hard rock ve Metallica dinleyen bir rektörüm” demesiydi. “Ben de Nişantaşı çocuğuyum” der gibi aslında "Sizden biriyim" mesajı verdi…

Peki Metallica dinlemesi Prof. Bulu’yu iyi bir rektör yapar mı?

Elbette hayır. Bu kadar protestonun ardından omuzlarında büyük bir yük var, Boğaziçi kültürüne zarar vermeden ve siyasi sekterlik yapmadan ciddi bir yönetim başarısı göstermesi beklenecek. Boğaziçi’ni 4 yıl içinde dünyadaki ilk 100 üniversite arasına taşıyacağını iddia ediyor. Sözlerini tutabilecek mi? Şans verip görmek lazım.

Umarım bütün bu yaşananlar bir prensip olarak dışarıdan müdahalelerle atanan rektörlerin üniversitelerin akademik bağımsızlığına zarar verdiğinin anlaşılmasına ve bu uygulamanın değişmesine vesile olur.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU