Vikings evreninde geçecek Valhalla'ya dair şu ana kadar bilinenler

Vikings dizisi 6 sezonun ardından sona ermişti

Vikings yayımlandığı süre boyunca izleyicilerden ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştı (History)

Michael Hirst ve MGM Television'ın Vikings: Valhalla adında bir devam dizisi üstünde çalıştığı ve Netflix'in diziyi aldığı 2019 Kasım'ında duyurulmuştu. Dizinin senaristliği ve baş yapımcılığını üstlenirken konseptin geliştirilmesinde çalışan ekipte de bulunan Zor Ölüm senaristi Jeb Stuart, Hirst'ün gözetiminde çalıştı. Vikings: Valhalla, Vikings'deki olaylardan yüz yıldan uzun süre sonrasında geçecek, sagalarda adı geçen Kızıl Erik ve Harald Hardrada gibi başka meşhur figürleri işleyecek.

Screen Rant'in haberine göre Vikings: Valhalla'nın çekimleri geçen yaz İrlanda'daki Ashford Stüdyoları'nda başlamış ve prodüksiyon kast ve kamera arkası ekibinde çıkan pozitif Kovid-19 testlerinden dolayı bir süreliğine duraklamış olsa da kısa süre sonra devam etmişti. Dizinin çekimlerine aslen 2020 başlarında geçilmesi planlansa da koronavirüs pandemisinden dolayı çekimler ertelenmişti. İleride başka aksaklıklar çıkmazsa Vikings: Valhalla muhtemelen 2021 içinde yayına girecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vikings İngiltere'deki Viking Çağı'nın başlarını işlemişti. Valhalla ise bu çağın sonunu getiren yıllarla ilgili olacak. Vikings tarihler ve tarihsel olaylar konusunda epey serbest davranmış, belli olayların hangi yıllarda geçtiğiyle alakalı detaya girmekten genelde kaçınmıştı. Vikings: Valhalla da bu geleneği sürdürecek gibi görünüyor.

Dizi Viking kaşif Kızıl Erik (1003'te öldüğü tahmin ediliyor) ve oğlu Leif'in (1020'de öldüğü tahmin ediliyor) yanı sıra Norman Kralı Fatih William (1028'de doğrduğu tahmin edilen I. William) ve 1066'da ölen Günah Çıkarıcı Aziz Edward'ı da işleyecek. Genel itibarıyla Vikings: Valhalla 11. yüzyıl İskandinavya ve İngilteresi'nde geçecek gibi görünüyor ama tarihsel anlamda tamı tamına tutarlılık beklemek yanıltıcı olabilir. 

Vikings: Valhalla'nın resmi duyurusunda Leif Erikson, Freydis Eiriksdottir, Harald Hardrada ve Fatih William'ın dizide yer alacak karakterler arasında sayılmıştı. Hirst, Leif ve Freydis'in babası Kızıl Erik'in de dizide yer alacağını söylemişti. Vikings'in 6. sezonunda Erik adında kızıl saçlı bir Viking, Kraliçe Ingrid'le birlikte Kattegat'ta kısa süreliğine hüküm sürdüğünden izleyenlerin kafası karışabilir. Öte yandan ikinci bir Kızıl Erik'in çıkması çok da şaşırtıcı değil. Sagalarda anlatılan kahramanlar çoğunlukla birden fazla tarihsel şahsiyetin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş figürler (Ragnar Lothbrok'un gerçek şahsiyetlerin bir araya getirilip kurguyla epey süslenmesiyle ortaya çıktığı düşünülüyor) veya hikayeleri birden fazla karaktere bölüştürülerek anlatılmış kişiler (Harald Hardrada Güzel Saçlı Harald olarak da biliniyordu ve Vikings'deki Kral Güzel Saçlı Harald'la aynı kişi olabilir).

Öte yandan Kenneth Christensen, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Frida Gustavsson ve David Oakes gibi isimlerin dizinin kadrosunda yer aldığı belirtiliyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU